in ,

Gorica dobila novi mljekomat!

Gorica je od jutros bogatija za još jedan mljekomat 🙂 Domaće mlijeko od sada će Goričani moći kupovati kod Doma zdravlja, a riječ je o mlijeku s Farme muznih krava PA-VITA  d.o.o. iz Rugvice. Prigodno, u rad ga je pustila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Cijena litre mlijeka je 6 kuna, a bocu ćete, ukoliko ne donesete svoju, platiti 4 kune. Mljekomat će raditi svaki dan od 7 do 22 sata.

Obitelj Pandek iz Sesveta vlasnici su firme PA-VITA d.o.o. preko koje vode poslovanje farme muznih krava koja je smještena u Rugvici. Na njihovoj moderno opremljenoj farmi trenutno je 140 muznih krava i još 130 grla stoke, a dnevno se proizvodi između 2.800 do 3.000 litara mlijeka.

O kvaliteti proizvoda obitelj Pandek svjedoči i visoko 2. mjesto na izboru Zlata vrijednog OPG-a.

Zadruga Proizvodi sela, čija je obitelj Pandek član, okuplja 12 mljekara iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba, od čega njih sedam ima 15 mljekomata i jedan siromat, pri čemu se godišnje na mljekomatima proda preko 1,6 milijuna litara mlijeka. Članovi Zadruge imaju i šest mini-sirana u kojima se dnevno preradi oko 2.500 litara mlijeka. Direktnom prodajom na ovakav način su članovi Zadruge na osam farmi otvorili 30 novih radnih mjesta.

„Samoposlužni uređaji s domaćim poljoprivredno – prehrambenim proizvodima izvrstan su kanal prodaje i za samog poljoprivrednog proizvođača i za krajnjeg potrošača u kratkom lancu opskrbe. Proizvođaču omogućuje izravan plasman proizvoda i bolju cijenu, a krajnjem potrošaču domaći, kvalitetan svježi proizvod koji je stalno dostupan. Važnost ovakvog puta prodaje najviše je došao do izražaja u okolnostima poslovanja uzrokovanima pandemijom COVID-19. Mljekomati i slični samoposlužni uređaji od Nove godine moraju imati ugrađen novi softver za fiskalizaciju, što iziskuje ulaganja u prilagodbu. Pružit ćemo financijsku pomoć našim poljoprivrednicima koji posluju na ovakav način, a građane pozivam da kupuju domaće i piju hrvatsko mlijeko, od kojeg je čak 96% prvog razreda i visoke kvalitete“, izjavila je ovom prigodom ministrica Vučković.  

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija