in

Grad dodjeljuje financijska sredstava za programe i projekte udruga u području zaštite okoliša i prirode

Grad Velika Gorica donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte udruga u području zaštite okoliša i prirode u 2021. godini Grada Velike Gorice. Ukupno je dodijeljeno 100 000 kuna za sedam projekata koji će se provoditi na području našeg grada tijekom ove godine. Ove godine naglasak je na čišćenju divljih odlagališta i sprječavanja stvaranja istih, a na popisu su i projekti koji se odnose na edukaciju građana o važnosti očuvanja okoliša i prirode.

Kurilovečka šetnica projekt je Plemenite općine turopoljske kojim je predviđeno pošumljavanje bivšeg korita potoka Lomnice u području Kurilovca duž Lomničke ulice s ciljem očuvanja i revitalizacije prirodnih vrijednosti.

Krajobraz Gradića projekt je koji se odnosi na sprječavanje ponovnog nastajanja divljeg odlagališta, a provodit će ga DVD Gradići.

Odobren je i projekt ŠRU Odre „Očistimo smeće s naših jezera” kroz koji će se raditi na detekciji i čišćenju divljih odlagališta kojih je sve više.

ZMAG će provesti 5. konvenciju prirodnog graditeljstva kojoj je svrha edukacija građana o istome, a edukaciju djece i mladih o zaštiti okoliša i prirode provoditi i KUD Novo Čiče u svom Etno naselju. Udruga Vukovina u srcu radit će na projektu „Lipored”, a odnosi se također na edukaciju građana.

Ekoregija Velika Gorica prijavila je projekt SUŠA-solarna klupa u školskom ambijentu.

Dodijeljeni su iznosi između 8 000 i 18 000 kuna po projektu, a sredstva su raspodijeljena na temelju rezultata javnog natječaja za financiranje progra-ma/projekta udruga u području zaštite okoliša i prirode u 2021. godini čiji je nositelj Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija