in ,

Grad dodjeljuje potpore poljoprivrednim gospodarstvima

Dodjeljuju se potpore za umjetno osjemenjivanje krava i junica te uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja

Foto Grad Velika Gorica

Grad je raspisao natječaj za dodjelom potpora poljoprivrednim gospodarstvima za umjetno osjemenjivanje krava i junica te uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac).

Za umjetno osjemenjivanje krava i junica potpora se odobrava u visini do 100% iznosa troškova po osjemenjenoj kravi ili junici (ne uključujući pregone), a najviše do 10.000,00 kuna godišnje po korisniku.

Za uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja, hrvatski posavac) potpora za unapređenje i očuvanje genetskog potencijala u stočarstvu odnosi se na uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (kobila i pastuha hrvatski posavac i hrvatski hladnokrvnjak, krmača i nerasta turopoljske svinje) definirane u Popisu izvornih i zaštićenih pasmina i sojeva domaćih životinja. Uvjet za dodjelu potpore je da ju ostvaruje korisnik po rasplodnom grlu/komadu upisane uzgojno valjane rasplodne izvorne i zaštićene pasmine domaće životinje u JRDŽ.

Potpore iznose do 500,00 kuna po grlu konja te po 500,00 kuna po grlu svinje, dok će iznos potpore po korisniku za turopoljsku svinju iznosi najviše do 30.000,00 kuna, za hrvatskog posavca do 5.000,00 kuna.

Opće uvjete i kriteriji za dobivanje potpore, kao i popis dokumentacije koju je potrebno priložiti možete pogledati ovdje.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu