in ,

Gradonačelnik u ulozi roditelja “Danas je izazovan dan! Svim školarcima želim puno uspjeha”

Gradonačelnik Ačkar poželio je svim učenicima i njihovim roditeljima puno sreće u novoj školskoj godini

Prvi dan škole izazovan je, kako za školarce, tako i za njihove roditelje! Dok se prvašići raduju novim izazovima, novim prijateljima te zanimljivim iskustvima koja će steći u narednoj školskoj godini, mnogi roditelji brinu oko toga hoće li se njihovo dijete uklopiti u novu sredinu i hoće li zadržati svoj bezbrižan osmijeh na licu. Prvi dan školske godine u punom smislu može potvrditi i gradonačelnik Krešimir Ačkar jer je i njegov prvašić s današnjim danom zakoračio u nove školske izazove.

Ispratili smo našeg gradonačelnika, roditelja malog školarca, u nove izazove i pitali smo ga kako se osjeća, ali i što bi poručio roditeljima čija djeca su danas, po prvi put, krenula u školu.

-I moje dijete danas po prvi put kreće u školu. Jedan emotivan dan za sve roditelje i učitelje. Ona neizvjesnost i upitnici koji svi roditelji imaju- hoće li se dijete snaći, kako će biti prihvaćeno u novoj sredini, samo su neka od pitanja koja si mi roditelji postavljamo, kazao je gradonačelnik Ačkar dodajući kako je upravo zbog toga, na priredbi u školi u Gradićima, pozvao sve roditelje da uče svoju djecu ispravnim vrijednostima.

-Kao učitelji i roditelji moramo brinuti i postupati onako kako želimo da drugi postupaju prema nama i da osmijeh s kojim su danas došli u razred nikada ne bude izbrisan s njihova lica, dodao je gradonačelnik koji je danas u još zahtjevnijoj ulozi no inače, u ulozi roditelja jednog prvašića.

-Svim učenicima koji po prvi put kreću u školu želim puno sreće i uspjeha, a svima ostalima koji su već uključeni u obrazovni sustav želim i dalje puno uspjeha. Isto tako, vozače i sve sudionike u prometu pozivam na povećan oprez. Moramo biti fokusirani, oprezni i još više voditi računa o onim najranjivijima, poručio je Ačkar i poslao apel za dodatnim oprezom.

Gradonačelnik Ačkar je tom prigodom prokomentirao i situaciju na nacionalnoj razini prema kojoj je ove godine u škole upisano manje učenika u odnosu na prethodnu godinu.

-Jedan od razloga zbog kojih pojačavamo demografske mjere i radimo na tome da školarcima i roditeljima olakšamo obrazovanje njihove djece je upravo taj manji broj upisanih učenika, kazao je Ačkar podsjećajući na besplatni radni materijal, brojne subvencije, kao i na besplatne vrtiće.

-Treba učiniti sve što je u našoj moći kako se manji broj djece ne bi dogodio i našoj Velikoj Gorici, zaključio je Ačkar.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily