in ,

Gradu uručen ugovor o sufinanciranju postavljanja sunčanih elektrana

Sunčane elektrane bit će postavljene na čak 22 zgrade našeg grada

Foto Krešimir Ačkar

Gradu Velikoj Gorici jutros je uručen ugovor kojim je dogovoreno sufinanciranje postavljanja sunčanih elektrana na čak 22 zgrade. Riječ je o zgradama javne namjene, a ukupna vrijednost tog projekta je 654 tisuća eura.

-Danas nam je uručen ugovor sufinanciranju postavljanja sunčanih elektrana na 22 zgrade javne namjene na području Velike Gorice. Ukupna vrijednost projekta je 654.000 eura, a kroz 81% sufinanciranja povukli smo 533.000 eura, kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.
-Inicijativa za postavljanjem elektrana započela je izradom aplikacije “Velika Gorica – Solarni grad” u sklopu projekta Solarno mapiranje Velike Gorice. Nakon provedenih analiza u veljači 2021- godine puštena je u rad prva sunčana elektrana za vlastite potrebe na krovu škole u Novom Čiču, poručio je Ačkar.
Foto Krešimir Ačkar

-Sunčane elektrane za proizvodnju električne energije iz energije sunca bit će postavljene na 22 zgrade na administrativnom području Velike Gorice na osnovnim školama, na dječjim vrtićima, društvenim domovima i sportskim objektima, pojasnio je gradonačelnik.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily