in , ,

Gradu za Poduzetnički inkubator dodijeljeno 21 milijun kuna iz EU fondova

Uručeno četiri ugovora iz mehanizama teritorijalnih ulaganja na području Zagrebačke županije ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna

U Gradu Velikoj Gorici v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar ugostio je ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natašu Tramišak koja je tim povodom uručila četiri ugovora iz mehanizama teritorijalnih ulaganja na području Zagrebačke županije ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna, od čega je 38 milijuna kuna sufinancirano sredstvima Europske unije.
Europskim novcem gradit će se poduzetnički inkubator u Velikoj Gorici, kao i biciklističke staze na području općina Pušća, Marija Gorica i Brdovec. Ugovore o dodjeli europskoga novca, kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU), uručila je danas predstavnicima Velike Gorice, Pušće, Marije Gorice i Brdovca ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora je 38,1 milijun kuna, a ukupna vrijednost projekata 47 milijuna kuna. Bespovratan europski novac dodijeljen je kroz dva različita natječaja ITU mehanizma. Najviše od spomenutih sredstava, 21 milijun kuna, dodijeljeno je Gradu Velikoj Gorici za projekt Poduzetničkog inkubatora.

Ministrica Tramišak kazala je kako će projekt Poduzetničkog inkubatora zasigurno značajno doprinijeti budućem razvoju poduzetništva na području Velike Gorice. „Poduzetnički inkubator kao poduzetnička potporna institucija sa sobom nosi budućnost i razvoj novih, malih inovativnih poduzetnika, posebno onih u razvoju ICT industrije koristeći nove moderne tehnologije“, rekla je ministrica Tramišak te se osvrnula i na dodatna tri potpisana ugovora s okolnim općinama vezana uz razvoj nove biciklističke infrastrukture.

„Ta tri vrijedna ugovora nose sa sobom više od 17 kilometara nove biciklističke infrastrukture“, izjavila je ministrica Tramišak.

„Ravnomjeran regionalni razvoj nešto je što često ističem u svojim govorima. Upravo europskim sredstvima koristimo priliku za implementaciju i razvoj različitih projekata koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju“, zaključila je ministrica Tramišak.

Projekt poduzetničkog inkubatora koji se provodi u sklopu grada Velike Gorice vrijedan je više od 26 milijuna kuna, a projekt će biti sufinanciran sredstvima EU fondova u iznosu od 21.250.000 kuna.

Ministarstvo je pokazalo da kvalitetni projekti dolaze do izražaja“, rekao je Ačkar, dodavši da će u velikogoričkom poduzetničkom inkubatoru biti mjesta za 30 malih poduzetnika, koji će u njemu razvijati svoje poslovanje. Vrijednost projekta “VG poduzetnički inkubator” je 26,2 milijuna kuna, a bespovratna EU potpora iznosi 21,2 milijuna.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija