in ,

HDZ: Mato Čičak umjesto Dražena Barišića u Hrvatskom saboru

Predsjedništvo HDZ-a na sinoć održanoj telefonskoj sjednici odlučilo je da će Mato Čičak u Hrvatskom saboru zamijeniti izabranog zastupnika Dražena Barišića, priopćeno je u petak iz HDZ-a.

“Predsjedništvo HDZ-a na svojoj sinoć održanoj telefonskoj sjednici donijelo je odluku o određivanju zamjenika zastupnika umjesto izabranog zastupnika  Dražena Barišića. S obzirom da je zastupnik Dražen Barišić, izabran na listi HDZ-a u VI. Izbornoj jedinici u 10. sazivu Hrvatskoga sabora, svoj mandat stavio u mirovanje, Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku da se za zamjenika zastupnika odredi Mato Čičak”, ističe se u priopćenju.

Ta odluka dostavlja se Hrvatskom saboru na daljnje postupanje, naveo je glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok.

Saborski zastupnici s radom će nastaviti u petak u 10 sati glasovanjem o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da se zastupnicima Draženu  Barišiću  (HDZ), Vinku Grgiću (SDP) i Darku Puljašiću (HDZ) skine imunitet radi provedbe kaznenog postupka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Barišić i Grgić dovode se u vezu s malverzacijama u aferi Janaf.

Zahtjev za suglasnost za pokretanje kaznenog postupka protiv Barišića zatražio je USKOK zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja, a za Grgića DORH radi sumnje u primanje mita.

Zahtjev za skidanje imuniteta Puljašiću uputio je slavonsko-brodski Županijski sud zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018.. zbog sumnji u krivotvorenje poslovne isprave  i subvencijske prijevare.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Hina