in ,

HNB Zamjena kuna u eure i u Jurišićevoj, kod građana još 4,44 milijarde kuna

Od 15. travnja sve aktivnosti zamjene kune u euro moći će se obaviti na novoj adresi, u Ulici Nikole Jurišića 17 u Zagrebu, izvijestila je  Hrvatska narodna banka, iz koje se doznaje kako je kod građana još 4,44 milijarde kuna.

Radno vrijeme šaltera za zamjenu novca bit će od ponedjeljka do petka, od 8.30 do 15.30.

– Podsjećamo kako uz osobni dolazak u Hrvatsku narodnu banku postoji i mogućnost dostave gotovog novca na zamjenu putem poštanskih usluga do iznosa od 15.000,00 kuna, i to na osobnu odgovornost. S ciljem izbjegavanja neugodnosti za pošiljatelje, ali i Hrvatsku narodnu banku, za pošiljke upućene iz inozemstva preporučuje se slanje osiguranih pošiljaka u vrijednosnom pismu ili osobni dolazak u sjedište Hrvatske narodne banke, stoji na stranici HNB-a.

Odgovarajući na upit Hine, iz HNB-a su izvijestili kako je od 1. siječnja do 9. travnja ove godine u Hrvatskoj narodnoj banci ukupno zamijenjeno 22,3 milijuna kuna, a na 9. travnja u optjecaju je još uvijek bilo 4,44 milijarde kuna.

Podsjećamo, od 1. siječnja 2024. banke, Financijska agencija (Fina) i HP-Hrvatska pošta d.d. prestale su pružati uslugu zamjene kune, a novčanice i kovanice kune mogu se zamijeniti isključivo u Hrvatskoj narodnoj banci. Prilikom zamjene kune u euro u Hrvatskoj narodnoj banci nema ograničenja u količini koja se mijenja niti naknade za zamjenu.

Hrvatska narodna banka će trajno mijenjati novčanice kune, dok će se kovanice moći zamijeniti u roku od tri godine od dana uvođenja eura, odnosno najkasnije do 31. prosinca 2025.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?