in ,

Iduće godine od Čiča do Zagreba po osvjetljenoj biciklističkoj stazi

Prvi dio biciklističke staze je završen

U tijeku su radovi na izgradnji biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča dužine 3,1 kilometar.

Projekt „Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području grada Velike Gorice“ uključuje dvije aktivnosti: izgradnju nove biciklističke staze s javnom rasvjetom na relaciji Velika Gorica – Staro Čiče te aktivnost postavljanja rasvjete na relaciji Velika Gorica – Velika Mlaka.

Radove je obišao gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar:

“Dugogodišnja želja nas Velikogoričana je bila da razvijemo cikloturizam, da povećamo sadržaj koji bi doprinjeo rekreaciji, da iskoristimo prirodne potencijale. Sada dolazimo u situaciju s ovim projektom da će naši sugrađani i svi koji će koristiti ovu infrastrukturu moći od Čiča do Zagreba doći po osvjetljenoj biciklističkoj stazi.

Projekt je sufinanciran iz Kohezijskog fonda putem programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Povezanost i mobilnost. Nositelj projekta je Grad Velika Gorica. Ukupna vrijednost projekta je 6.373.738,26 kn, od čega 5.417.677,52 kn čine EU sredstva, a 956.060,74 kn sredstva su Grada Velike Gorice. Prošle godine postavljena su rasvjetna tijela na biciklističkoj i pješačkoj stazi između Zagreba i Velike Gorice. Sada također 61 rasvjetno tijelo postavljeno je ovdje. Kao što smo obećali, nastavit ćemo raditi biciklističke staze u skladu sa svojim mogućnostima gdje god je to moguće.”

Prvi dio biciklističke staze je završen, a slijedi nastavak radova do Ulice Ivana Gorana Kovačića. Uz stazu će se posaditi stabla te će biti postavljeni klupe za odmor i koševi za smeće. Gradonačelnik je istaknuo da gdje god je postavljena rasvjeta, smanjen je broj divljih odlagališta.

Projektom će se omogućiti bolja povezanost Starog Čiča i Zagreba, a samim time i s cijelim područjem Urbane Aglomeracije Zagreb. Predviđeni rok završetka radova je 1. travnja 2023. godine.

Velika Gorica do sada ima izgrađeno više od 51 kilometar biciklističkih staza.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Stjepan