in ,

Ispred Kauflanda prosio za hranu za novorođenče, a pri dolasku policije javno počeo mokriti

Nevjerojatna ‘drama’ usred bijelog dana

Iako su građani Velike Gorice možda povremeno i navikli na neobične situacije, ova je ipak jedna od onih koje se ne viđaju svaki dan. Naime, na zaprepaštenje svih koji su se još prošlog mjeseca, točnije 14. siječnja, zatekli ispred trgovine Kaufland u Velikoj Gorici 38-godišnji muškarac izveo je dosad neviđenu situaciju.

Naime, Mladen U. prosio je tamo već neko vrijeme nalazeći se ispred ulaznih vrata u trgovinu. Po dolasku policije, s namjerom da ga se ukloni s mjesta, izvadio je spolovilo i  počeo urinirati, zbog čega je osim prijave za odavanje prosjačenju, dobio i prijavu za narušavanje javnog reda i mira.

Kasnije utvrđenim okolnostima ispostavljeno je kako je 38-godišnjak tada bio u alkoholiziranom stanju, a u izvještaju je potvrđeno i kako je prosjačio uz papir na kojem je pisalo ime hrane za novorođenčad. Tijekom prošnje zaradio je nešto manje od 80 kuna, što mu je oduzeto te će biti uplaćeno u državni proračun, dok će troškove prekršajnog postupka, po odluci suda, platiti građani.

Muškarac je osuđen na 30 dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje.

Prema optužnom prijedlog, Mladen U. je sa 1,66 promila alkohola u krvi tražio od građana milostinju i uspio je prikupiti dio novaca. Međutim, po dolasku policijskih službenika pred trgovački centar 38-godišnjak je na parkiralištu počeo narušavati javni red i mir zbog čega je, kako prenosi Jutarnji.hr, i kažnjen većom kaznom nego što bi to bio da je samo prosio.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović