in

Ivo Jelušić naveo da je smrad novog pročistača koji nije ni započeo rezultat trenutnog vladanja

Naveo je kako ima rješenje za taj problem

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivo Jelušić održao je konferenciju za medije na temu aktualnog stanja oko velikogoričkog pročistača čija je sudbina zbog nemara aktualne vlasti te sumnje u namještanje natječaja za isti i dalje neizvjesna, što dovodi u pitanje projekt vrijedan više stotina milijuna kuna financiran od strane EU fondova.


Jelušić je istaknuo da građani koji žive u istočnom dijelu Velike Gorice često puta ne mogu otvoriti prozor od nepodnošljivog i neugodnog smrada koji dolazi od pročistača, a cijelo priopćenje donosimo u nastavku.

pročistač

“Ovaj pročistač sagrađen je prije 50 godina i on svojim kapacitetom ne može više zadovoljiti potrebe grada”, rekao je Jelušić pa nadodao da je pročistač tehnološki zastario.
“Stari pročistač smrdi zbog zastarjele tehnologije, a novi pročistač za koji je tek bio raspisan natječaj pa poništen, smrdi još više. Taj se smrad osjetio i
uo ne samo u ovom dijelu grada, nego preko Remetinca i u cijeloj Hrvatskoj, a osramotili smo se u Europi”, rekao je Jelušić.
Nadodao je da je aktualna vlast zbog “mešetarenja” s Petekom bila prinuđena poništiti natječaj te je dovela u pitanje ogromnu investiciju i novac koji je došao iz Europske unije.
„To je neoprostivo, i da imaju obraza svi oni koji su bili i najmanji dionici u toj gradskoj vlasti trebali bi se ispričati građanima, otići s položaja i sakriti se u mišju rupu. Umjesto toga, ponovo se nude građanima kao izbor“
Jelušić je konstatirao da aktualna vlast ne zna kako riješiti problem. „Oni s Petekom više ne smiju, a pošten i stručan natječaj očito ne znaju napraviti.“
Rekao je da sada kada im je propao taj namješteni natječaj, iz “rukava” bacaju rješenje priključenja na zagrebački pročistač.
“Znaju li oni uopće tko je vlasnik, tko upravlja zagrebačkim pročistačem? S kime se o tome razgovaralo?”, pita se Jelušić.
“Znaju li uopće trenutni gorički vlastodršci što je sve ugrađeno u cijenu pročišćavanje vode u Zagrebu te koliko je cijena pročišćavanja vode za građane koji to plaćaju svaki mjesec skuplja u Zagrebu u odnosu na postojeću u Velikoj Gorici? Znači li to da građanima žele nametnuti dodatni trošak? Jesu li građani Gorice spremni to plaćati – sve neracionalnosti pa i prometnu infrastrukturu koja je u Zagrebu izrađena, a u cijeni je pročišćavanja vode? Odgovorno tvrdim da oni ne znaju ništa i zato ne rješavaju problem. Ali znaju samo da bi htjeli ponovo vladati”, zaključio je Jelušić.
Jelušić je na pitanje novinara na kraju kazao da on ima rješenje za ovaj problem, no u ovom trenutku ne želi izlaziti s njime u javnost, dok s prijedlogom rješenja u javnost ne izađu oni čija je to obaveza i koji već s time kasne.
“Ne želim im biti besplatan savjetnik, nisu to zaslužili. Ako ne znaju ili nemaju rješenje, neka to javno kažu. Tada ću i ja iznijeti prijedlog kako to treba riješiti”, rekao je, pa poručio da će prvog dana kada dođe na vlast krenuti s rješavanjem tog problema, jer prije ne može.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija