in ,

Iz policije upozorili građane da ne ostavljaju torbe i novčanike u automobilu: To je laka meta provalnicima

Zabilježena provala u osobni automobil gdje je novčanik bio na vidljivom mjestu

Iz Policijske postale Velika Gorica obavijestili su nas kako je još jedan mirniji tjedan iza nas, no ipak nije prošao bez i jednog zabilježenog kaznenog djela.

U periodu od 8. do 14. svibnja sveukupno je zabilježeno 25 događaja od kojih pet kaznenih djela od kojih se tri progoni po službenoj dužnosti.

Od zanimljivijih kaznenih djela je provala u osobni automobil koja se dogodila u nedjelju, 9. svibnja, u periodu od 14 do 18 sati u Turopoljskom Markuševcu u blizini Izletišta Cowboy. Tu je nepoznati počinitelj prišao parkiranom osobnom vozilu gdje je prikladnim alatom razbio staklo na vozačevim vratima te kroz nastali otvor otvorio vrata automobila. Time je iz pretinca vozila otuđio ženski platneni novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti i novac.

Materijalna šteta ovog kaznenog djela procjenjuje se na oko tisuću kuna, a iz PP Velika Gorica upozorili su građane kako moraju voditi računa o tome gdje i kako ostavljaju vrijedne stvari prilikom parkiranja i napuštanja automobila. Preporučljivo je torbice, novčanike i slično spremiti ispod sjedala, u prtljažnik ili ostala manje vidljiva mjesta u automobilu kako prolaznici, a time i provalnici, ne bi mogli uočiti vrijednu imovinu u vašim automobilima.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily

Osnovana malonogometna liga VG sjever 2021

Najava amaterskog nogometnog vikenda