in

SDP i GLAS komentirali velikoj broj lažnih obećanja vladajuće stranke

Glavna tema je bilo rješavanje skupog grijanja kojeg u HDZ-u predstavljaju kao lako rješiv problem, a po pitanju istog se ništa nije poduzelo dug niz godina

U četvrtak, 8. travnja, ispred knjižice Galženica održana je konferencija SDP-a i GLAS-a na kojoj se raspravljalo o predizbornim obećanjima HDZ-a, točnije obećanjima koja vladajuća stranka daje građanima pred izbore, a ta ista obećanja nikada ne ispuni.

U povodu ‘poplave’ predizbornih obećanja, kako su naveli iz stranke, odlučili su istaknuti kako svi nagomilani problemi na području Velike Gorice netom prije izbora postaju lako rješivi.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica Ozren Robić naveo je sastanak v.d. gradonačelnika Krešimira Ačkara kojim je dogovoreno rješavanje već neko vrijeme postojećeg problema skupog grijanja u Velikoj Gorici. Podsjetio je da je prije četiri godine bivši gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić također provodio istu politiku obećavajući smanjenje računa za grijanje, dogovarao sastanke te objavljivao fotografije s istih, no od toga nije bilo ništa. Tome jej dodao kako po pitanju grijanja u ukupno 12 godina ništa nije promijenjeno te je sve ostalo isto.

Naveo i brojne druge planove koje su ranije naveli iz vladajuće stranke HDZ-a među kojima su suvremeni medicinski centar s rodilištem, kao i centar bez automobila, program poticajne stanogradnje, solarni grad, rekreacijski centri Čiče i Ježevo, tramvajska linija Velika Gorica- Zagreb te mnogi drugi koji nisu realizirani te, kako je rekao Ozren, niti će biti ostvareni.

-HDZ-ova obećanja nadilaze sve mogućnosti i mudrosti narodnih izreka, dodao je predsjednik Gradske organizacije SDP-a.

Predsjednica GLAS-a Velika Gorica Stela Dragica Svračak najavila je kako će i njihova stranka uskoro predložiti rješenje grijanja u Velikoj Gorici dodajući kako je skupo grijanje vrlo važna i goruća tema koju je potrebno riješiti u što kraćem roku. Tim povodom je postavila i pitanje kako vjerovati stranci koja u 12 godina nije riješila pitanje grijanja, a sada ga predstavlja kao lako rješiv problem.

Prije četiri godine obećana je i izgradnja Doma za starije i nemoćne koje još uvijek nije sagrađeno, a zemljište na kojem se trebala nalaziti spomenuta institucija, prema navodima predsjednice GLAS-a, nedavno je prodano.

-Čak i kada postoji nešto isplanirano te za to imaju sredstva, ništa se ne poduzima. Jedna od takvih situacija je isplata uskrsnica umirovljenicima koju je oporba još ranije predlagala. Zbog toga ih možemo zvati izbornicama, a ne uskrsnicama, navela je Stela Dragica Svračak.

Iz stranke su zaključno naveli kako će sve i dalje ostati na obećanjima te da se vladajućoj stranci na temelju svega navedenog ne može vjerovati.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija