in

Iznimno bogat vikend za članove MK Velika Gorica

Brojni nastupi velikogoričkih atletičara

Članovi MK Velika Gorica su se proteklog vikenda raspršili po raznim utrkama.

U subotu, 8. svibnja, održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu gdje na nastupio Bruno Škrinjarić. Sljedećeg dana, u nedjelju 9. svibnja, održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju gdje su od članica ljepšeg spola nastupile Sanja Klarin i Jasna Mikulić, a od muških članova Vedran Planinšek, Berislav Devčić, Bruno Škrinjarić i Hrvoje Mikulić. Istoga je dana održana i virtualna utrka „Wings for life“ gdje su nastupili Josip Martinović i Danijel Trgovac.

Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu održano je u Slavonskom Brodu u novom prekrasnom kompleksu Bazeni Slavonski Brod odmah pored Save u organizaciji Triatlon kluba Mazator. Kako se radilo o relativno kratkoj distanci (2,5 km trčanja – 10 km vožnje bicikla – 1,25 km trčanja), utrka je privukla prvenstveno mlađe dobne kategorije i mnoštvo djece. Bruno Škrinjarić je u seniorskoj konkurenciji utrku završio na 5. mjestu ukupno i kao prvoplasirani u dobnoj kategoriji M30.

Nedjeljno pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju održano je u sklopu utrke Boroša. Utrka je to u organizaciji Atletskog kluba Sljeme koja starta na zagrebačkom Jelačićevom trgu a završava kod televizijskog tornja na vrhu Sljemena! Dakle, ukupno je to oko 12 km dužine s nešto manje od 900 metara visinske razlike. No, unatoč ovim zahtjevnim uvjetima naši članovi nisu razočarali. Od muške postave, prvi je u cilj ušao Bruno Škrinjarić s vremenom 1:01:42 te završio na 10. mjestu u ukupnom poretku. Bruno je ovime popravio svoje vrijeme na ovoj utrci za skoro 20 minuta u odnosu na istu utrku 2016. godine, kada je ovdje zadnji puta nastupio. Nakon Brune, u cilj ulaze i Vedran Planinšek u vremenu 1:10:05  te Berislav Devčić s vremenom 1:35:18, čime komplatiraju mušku ekipu MK Velika Gorica. Kod žena klub je imao samo jednu predstavnicu – jednu, ali vrijednu. Sanji Klarin je ovo bilo prvo upoznavanje s ovom utrkom te ju je odradila za 1:39:03. Spomenuti ćemo i rezultate novih članova Hrvoje Mikulića i Jasne Mikulić, koji su utrku završili s vremenima 1:24:03 i 1:32:16.

Bogati sportski vikend zaključili su dugoprugaši Josip Martinović i Danijel Trgovac koji su nastupili na još jednom virtualnom izdanju utrke „Wings for life“ – planetarno popularne utrke koja svugdje u svijetu starta u isto vrijeme i gdje cilj utrke lovi vas, a ne vi njega. Kako je utrka bila virtualna, dečki su izabrali dobro im znanu domaću rutu od Velike Gorice do Velike Kosnice pa preko Žitnjaka, Utrina i Buzina natrag do Velike Gorice. Kako je start bio točno u 13:00 sati, dečki su se osim velike dužine morali boriti i sa žarkim suncem i s ne baš idealnom temperaturom za trčanje. No, nikako nisu posustali te su bili „uhvaćeni“ na 22,5 km za Danijela te na 28,45 km za Josipa.

Sljedećeg vikenda je opet red na mlađim kategorijama, koje nastupaju na Atletskom mitingu “Dinamo Zrinjevac 2021” te na 3. kolu HALS-a za limače i limačice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija

Najviše priznanja za najbolje sportaše u županiji dobili Velikogoričani

U Petrovini Turopoljskoj krenula izgradnja nogostupa s ciljem povećanja sigurnosti djece