in ,

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije organizirala edukativni program u ZOO

Foto: Zeleni prsten Zagrebačke županije

Na Uskrsni ponedjeljak JU Zeleni prsten Zagrebačke županije  nastavila je odličnu suradnju sa Zoološki vrt Grada Zagreba!

JU Zeleni Prsten dobila je priliku izložiti fotografije proljetnica koje su zabilježili naši djelatnici Željka Šabarić i Tomica Rubinić. Izložbu proljetnica možete razgledati tijekom cijelog proljeća u prostoru zaštićene faune Hrvatske.

– Predstavili smo se i edukativnim sadržajem za djecu (a i neke roditelje) kao što su kviz o bijeloj rodi, igra memory i različite bojanke na temu bijele rode u cilju promoviranja zaštite prirode i podizanja svijest o njenoj važnosti – poručuju iz JU Zeleni prsten.

Koliko znaš o rodama? Provjeri u Kvizu znanja!

Na Uskrsni ponedjeljak u Zoološkom vrtu Grada Zagreba organizirana je tradicionalna podjela pisanica životinjama.

Pisanicama smo počastili afričke lavove, smeđe medvjede, lemure, merkate, čimpanze, nosate rakune i kapucine. Neke su životinje dobile kuhana jaja, neke kaširana punjena poslasticama, a neke i jedna i druga  – poručuju iz JU Zeleni prsten.

Na Zekanju u Zoo vrtu gostovao je i ZekoEko, program koji naglašava važnost očuvanja prirode u organizaciji portala Wish i Wish mama. U spomenuti program možete se uključiti i danas, 2. travnja do 17 sati. Fotograf Damir Hoyka predstavio je knjigu Pustolovine Tizi Enili 4: Osvajanje kopna.

Bilo je divno biti dio već tradicijske priče na uskrsni ponedjeljak u Zoološkom vrtu grada Zagreba, koja je obuhvatila 7000 posjetitelja! – poručuju iz JU Zeleni prsten.

Od Uskrsa do kraja travnja Zoološki je vrt Grada Zagreba otvoren svakodnevno od 9 do 19 sati, a ulazak u Vrt moguć je do 18 sati kada se zatvaraju blagajne.

Foto: JU Zeleni prsten

Područje Zagrebačke županije karakterizira bogatstvo prirodnih resursa, u kojem se ističu šume, močvarni prostori, krški fenomeni te velika raznolikost biljnog i životinjskog svijeta. Zaštićena područja zauzimaju čak 37.690 ha što je 12,2% površine Zagrebačke županije!

 

Zagrebačka županija, popularno zvana i „zagrebački zeleni prsten“, okružuje grad Zagreb prirodnim ljepotama, atraktivnim lokacijama i raznolikošću kakvu ima malo glavnih gradova u svojoj neposrednoj blizini. Idealna je izletnička destinacija, koja je uspjela spojiti suvremeni urbanizam te očuvati prirodne i kulturne vrijednosti. Ako ste zaljubljenici u prirodu, aktivni odmor i rekreaciju, zaštićeni predjeli Zagrebačke županije mjesto su koje morate posjetiti.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?