in , , ,

JVP VELIKA GORICA Uskoro počinje sezona požara, na što pripaziti?

Svibanj je mjesec koji je tradicionalno posvećen podizanju svijesti o zaštiti od požara. Ovaj važan aspekt sigurnosti naglašava se kroz razne aktivnosti i edukativne programe koji imaju za cilj informirati javnost o prevenciji požara, pravilnom ponašanju u slučaju izbijanja požara i važnosti brzog i učinkovitog djelovanja vatrogasnih službi.

Slijedom toga, u našu emisiju pozvali smo zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Velike Gorice, Ivicu Macekovića koji nam je ispričao o aktivnostima koje se provode tijekom svibnja, kao i o nadolazećim događajima koji su od velike važnosti za sve građane.

Jedan od najvažnijih događaja je velika vatrogasna vježba koja će se održati u nedjelju, 26. svibnja, a u kojoj sudjeluje čak 28 DVD-a s našeg područja. Ova vježba će simulirati različite scenarije požara i situacija spašavanja, pružajući vatrogascima priliku da uvježbavaju svoje vještine i koordinaciju u stvarnim uvjetima. Građani će također imati priliku vidjeti vatrogasce u akciji, što može dodatno podići svijest o važnosti njihove uloge u zajednici.

Osim vatrogasne vježbe, organizirani su i Dani otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice, koji će se održati 1. lipnja. Tijekom Dana otvorenih vrata, građani će moći posjetiti vatrogasnu postaju, upoznati se s opremom koju vatrogasci koriste, kao i dobiti korisne savjete o zaštiti od požara. Posebno su dobrodošli najmlađi posjetitelji, za koje će biti organizirane razne edukativne i zabavne aktivnosti.

Pozivamo sve građane da sudjeluju u ovim događajima, jer samo zajedno možemo stvoriti sigurnije okruženje i smanjiti rizik od požara. Ostanite s nama u emisiji i poslušajte što nam zapovjednik Maceković ima za reći o svibnju kao mjesecu zaštite od požara i važnim aktivnostima koje nas očekuju.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?