in ,

Kontrolori letenja i piloti donirali mobilne kućice obiteljima u Petrinji i Glini

Kontrolori letenja i piloti pridružili su se brojnim donatorima koji nakon razornog potresa pomažu stanovnicima Sisačko-moslavačke županije pa su tako darovali dvije mobilne kućice obiteljima kod Petrinje i Gline.

Kontrolori letenja darovali su potpuno opremljenu mobilnu kućici obitelji s troje male djece u Gornjim Morkicama kod Petrinje.

“U znak solidarnosti i želje za pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) zajedno s Hrvatskom udrugom kontrolora letenja (HUKL) osigurao je potpuno stambeno opremljenu mobilnu kućicu koja će služiti kao novi privremeni dom za obitelj iz Gornjih Mokrica kraj Petrinje”, izvijestili su iz tog sindikata.

Predsjednik HSSKL-a Krešimir Rakoci rekao je kao su prvenstveno željeli pomoći obitelji s malom djecom kako bi im u ovoj teškoj situaciji omogućili barem siguran i miran san dok se njihova kuća ne sanira. Za obitelj su doznali preko učiteljice Maje koja radi u školama u tom području, dodao je Rakoci.

Stambeni kontejner će omogućiti višegeneracijskoj obitelji s troje male djece da imaju gdje stanovati dok se ne dovrši sanacija njihove obiteljske kuće, kada će ona ponovno biti sigurna za život svih članova obitelji.

Identično opremljenu mobilnu kućicu donirao je i Hrvatski sindikat prometnih pilota, a oni su je darovali obitelji s dvoje djece iz Gline, a čija je kuća teško oštećena u potresu.

Kontrolori letenja su zajedno s pilotima dostavili montirane kontejnere na adresu obje obitelji te ih pomogli postaviti.

Kućice su opremljene spavaonicama, kupaonicom, priručnom kuhinjom u sklopu koje je stol i ormari, s dostatnim prostorom za dnevne aktivnosti. Dodatnu pogodnost pruža klimatizacijski uređaj koji će u ovim hladnim danima moći ugrijati obitelj, stoji u priopćenju Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu