in ,

CryCry

KRAVARSKO Obavijest za osiguranje smještaja i humanitarnu pomoć

Uslijed jakih potresa koji su zahvatili područje Općine Kravarsko došlo je do oštećenja 500 objekata na području Općine od kojih 100 objekata imaju značajna oštećenja. Nažalost, prema trenutnim informacijama sa terena, oko desetak kuća nije sigurno za stanovanje te će se morati srušiti do kraja i iznova izgraditi.

Zbog potresa se urušila crkva u Kravarskom te ju je prema mišljenju statičara potrebno do kraja srušiti i izgraditi novu. Osim obiteljskih kuća i crkve, i župni dvor je pretrpio velika oštećenja te prema mišljenju statičara uslijed ponovnog jačeg potresa, župnom dvoru prijeti urušavanje.

Općini Kravarsko u sanaciji štete od potresa pristigla je pomoć iz svih općina Zagrebačke županije i Grada Zagreba u vidu radne snage i kamiona sa dizalicama. Ova pomoć je značajna jer je njome omogućeno da danas 80 osoba bude na terenu te sa dizalicama rade na sanaciji krovova i dimnjaka i sanaciji objekata kako bi se spriječila još veća šteta od padalina koje se najavljuju u narednim danima.

Obavijest na stranici Općine Kravarsko  vezana uz osiguranje smještaja te humanitarnu pomoć:

– Napominjemo da je danas Općini Kravarsko kao i župnom caritasu stigla humanitarna pomoć (hrana, higijenske potrepštine, tekstil, voda za piće) stoga molimo sve mještane kojima je potrebna pomoć u obliku namirnica, higijenskih potrepština tekstila ili vode za piće da se jave na broj 098 937 3791 ili 01 6237 022.

Ukoliko Vaša kuća nije sigurna za stanovanje, molimo Vas da nas kontaktirate na broj 098 398 531 ili na 01 6237 022 kako bi Vam organizirali siguran besplatni smještaj.

Također, svi koji žele donirati humanitarnu pomoć molimo da se u svrhu koordinacije donacije jave na broj 098 937 3791.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

-1 Points
Upvote Downvote

Napisao Redakcija