in ,

Kravarsko proslavilo Dan općine

Obilježen je i završetak prve faze izgradnje nove crkve

Općina Kravarsko obilježila je u nedjelju, 11. rujna svoj Dan. Obilježen je i završetak prve faze izgradnje nove crkve Uzvišenja Svetog Križa, koja je teško oštećena u potresu.

Cjelodnevna obilježba započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule u Domovinskom ratu, a potom su održani svečana sjednica Općinskog vijeća i misa zahvalnica za završetak gradnje crkve.

Zadovoljstvo završetkom prve faze izgradnje nove crkve izrazio je i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved:

“Ovo je snažna poruka suradnje Vlade RH, Zagrebačke županije, načelnika i Općinskog vijeća i svih koji su participirali u izgradnji crkve. Ponosni smo da sad možemo vidjeti da je toranj podignut te da radovi napreduju. Vjerujemo da će do kraja godine crkva biti i završena.”

Čestitku je mještanima uputio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar:

“Godine 1334. godine se prvi puta spominje Kravarsko. Od tada pa sve do danas opstaje, raste i napreduje. Jedan vrlo visoki standard političke stabilnosti rezultirao je svime onime što smo danas imali prilike vidjeti.”

A načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec izrazio je sreću i ponos ovim danom:

“Naime, nakon velikog potresa bili smo u teškoj situaciji, imali smo velikih problema. Najprije, da smjestimo sve ljude i da osiguramo one koji bi mogli ostati u svojim kućama. Na sve to, srušila nam se i crkva koja je ponos Kravarskog. Ona je na našoj zastavi, na našem grbu i bez nje Kravarsko nije Kravarsko. Danas mogu sretno reći da imamo naš simbol općine Kravarsko.”

Velikom pomoći Vlade RH i donacijom sponzora uspjeli smo djelomično sanirati velik broj oštećenih kuća. Velik dio kuća je obnovljen samoizgradnjom i nadam se da će ljudima Vlada to na neki način refundirati, zaključio je Kolarec.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Stjepan