U naredna dva tjedna ljubitelji domaće kuhinje imat će priliku uživati u petom izdanju manifestacije „Dani Okusa hrvatske tradicije“. Kao dio ovog gastronomskog projekta, već tradicionalno se održavaju i Dani Okusa zagrebačkoga kraja – jedinstvena prilika za istraživanje bogate kulinarske baštine Zagrebačke županije kroz specijalitete od lokalnih, autentičnih namirnica.
Dani Okusa pružaju posjetiteljima priliku da isprobaju domaće specijalitete, poput juhe od vrganja, ručno rađene tjestenine, svinjskih odrezaka i medaljona od lungića, hrskave patke, kao i jela obogaćena crnim tartufom.
Manifestacija naglašava jedinstvenu eno-gastronomsku ponudu koja sve više postaje zaštitni znak Zagrebačke županije.
Među brojnim restoranima s područja Zagrebačke županije, svojom ponudom ističu se i dva velikogorička restorana – Bistro Babriga i Mon-Ami.
Restoran Mon-Ami, poznat po kvalitetnoj kuhinji i vrhunskom ambijentu, osmislio je poseban jelovnik za Dane Okusa, posvećen ljubiteljima tradicionalne kuhinje. Jelovnik uključuje jela koja su kombinacija domaćih sastojaka i modernih kulinarskih tehnika, pružajući autentičan gastronomski doživljaj s daškom inovativnosti. Između ostalog, gosti mogu kušati juhe od sezonskih gljiva, lungiće u umaku od tartufa, te štrudle od jabuka za slatki završetak – sve upareno s izvrsnim vinima lokalnih vinara koja dodatno naglašavaju jedinstvenost okusa.
Bistro Babriga – spoj tradicije i lokalne svježine
Bistro Babriga, smješten u srcu Velike Gorice, pripremio je jelovnik s naglaskom na domaće specijalitete. Posebno su ponosni na juhe od povrća, domaće tjestenine i glavna jela koja uključuju mesne delicije od lokalnih proizvođača. Bistro Babriga se fokusira na svježe sezonske namirnice te nudi jela koja oslikavaju duh Velike Gorice i okolicu kroz jednostavne, a prepoznatljive okuse.
Oba restorana uključena u manifestaciju, Mon-Ami i Bistro Babriga, svojim gostima nude cjeloviti doživljaj okusa uz pažljivo odabrana vina lokalnih vinara.
Čak 10 restorana s područja Zagrebačke županije uključeno u manifestaciju
Primamljivi jelovnici restorana koji sudjeluju u manifestaciji pozivaju na istraživanje i kušanje. Na jelovnicima čak deset restorana diljem Zagrebačke županije nalaze se domaće juhe, poput juhe od vrganja, ručno rađena tjestenina, samoborske češnjovke, svinjski odresci, medaljoni od lungića, hrskava patka, jela obogaćena crnim tartufom i nezaobilazna samoborska kremšnita. Posebno vrijedi istaknuti Kavanu Livadić, poznatu po vrhunskim kremšnitama i štruklama, koja predstavlja pravu tradiciju u poslastičarstvu. Uz navedene obroke koji neodoljivo podsjećaju na domaću i tradicionalnu kuhinju, savršeno odgovara bogata selekcija vina i pjenušaca lokalnih vinarija i OPG-ova, dodajući jedinstveni dašak baštine ovog podneblja. Cijene jelovnika za tri slijeda variraju između 22,00 € i 30,00 €, čineći sve uključene restorane privlačnima za širu publiku.
„Posljednjih pet godina s posebnom pažnjom radimo na jačanju prepoznatljivosti našeg kraja i unaprjeđenju kvalitete koju nudimo. Dani Okusa zagrebačkoga kraja predstavljaju jedinstvenu priliku da posjetitelji kroz autentična jela, lokalne specijalitete i suvremeni pristup dožive bogatstvo naše kulinarske, kulturne i enološke baštine. Ova manifestacija utjelovljuje tradiciju i autentičnost, čineći eno-gastronomsku ponudu jednim od temelja identiteta i prepoznatljivosti Zagrebačke županije,“ poručuju iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.
Deset restorana s bogatim jelovnicima i vrhunskom selekcijom vina
Čak deset restorana s područja Zagrebačke županije pridružilo se ovogodišnjim Danima Okusa, i to iz Samobora (Restoran Salvator, Samoborska klet, Krčma Gabreku 1929. i Kavana Livadić), Velike Gorice (Restoran Mon-Ami i Bistro Babriga), Jastrebarskog (Hotel Princess i Restoran Ivančić), Svetog Ivana Zeline (Izletište Vina Kos Jurišić) i Svete Nedelje, Bestovja (Izletište Suhina).
Informacije i detalje možete pronaći na mrežnoj stranici Turističke zajednice Zagrebačke županije, društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije, mrežnim stranicama/društvenim mrežama objekata sudionika Dana Okusa te na mrežnoj stranici Okusi tradicije zagrebačkoga kraja.
Comments
Loading…