in

‘Lančane provale’: U istom danu u Kurilovcu zabilježeno četiri provale u obiteljske kuće

Sve provale dogodile su se u malom vremenskom razmaku i na vrlo maloj udaljenosti jedna od druge

U petak, 26. veljače, u naselju Kurilovec zabilježeno je čak četiri provale ili pokušaja provale u obiteljske kuće. Naime, sve provale dogodile su se na lokacijama koje su udaljene jedne od drugih najviše od 500 do 1000 metara te u gotovo istim vremenskim periodima.

Prema podacima iz policijske postaje Velika Gorica jedna od provala, u Ulici Mije Vujnovića, ostala je samo na pokušaju gdje je nepoznati počinitelj obio prozor i ušao u kuću no na gornjem katu nalazila se vlasnica koja je po silasku s kata otjerala nepoznatog počinitelja.

Druga provala dogodila se također usred bijelog dana, točnije u periodu od 16 do 19 sati, u Lederovoj ulici gdje je nepoznati počinitelj uspio ući u stambeni objekt, a potom i otuđiti dva muška sata i oko dvije tisuće kuna. S obzirom na to da nikoga nije bilo u obiteljskoj kući provalnik se uspješno udalji s mjesta zločina.

U nastavku, gotovo u isto vrijeme u Horvatovoj ulici, koja je s prethodno navedenom ulicom povezana dvorištem, dogodila se još jedna provala u kojoj je, također ulaskom kroz prozor, provalnik odnio novac u iznosu oko tri tisuće kuna. Također, u Ulici Nikole Tesle prijavljen je još jedan pokušaj provale, no u tom slučaju provalnik ništa nije odnio iz obiteljske kuće.

Iz policije upozoravaju građane

Iz policije ukazuju na potrebu pojačanog opreza te se apelira na građane da ukoliko zamijete prisutnost automobila u pojedinom ‘kvartu’ kako učestalo vozi bez određenog pravca, točnije zastajkuje i promatra situaciju te ukoliko uoče osobe koje do sada nikada nisu vidjeli da u tom slučaju budu na pojačanom oprezu i zapišu registarski broj automobila ili da o tome izvijeste policijsku postaju Velika Gorica i opišu koga ili što su vidjeli.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović