in , ,

Lijepa gesta iz susjedstva! Prolaznike Vukomerića svakog dana čekaju besplatne svježe kruške

Gospodin Fadil svakog dana voćem puni košaricu kako bi razveselio prolaznike na području Vukomerića

Da topline i ljudskosti u današnje vrijeme nimalo ne manjka, dokazuje jedna obitelj s područja Vukomerića koja je nesebično odlučila prolaznicima svoje ulice dijeliti svježe voće ubrano iz svojeg voćnjaka.

-Ovako mi na Vukomeriću putnike namjernike u prolazu častimo, poručio je gospodin Fadil Osmičević Handžar koji nam je otkrio kako mu je cilj podijeliti voće koje ubere, a ne može prodati ili pojesti.

Kako nam je ispričao gospodin Fadil, već par dana dijeli kruškice, ali to i nije tako nova praksa.

-To je kod nas već stari običaj. Uskoro planiram obrati i grožđe pa ću i to vrlo rado podijeliti prolaznicima koji ovdje prolaze, a vjerujte mi ima ih mnogo. Iako smo sada zatvoreni dio Vukomerića i ide se obilaznim putem, u dva dana ovdje sigurno prođe više od tisuću automobila, rekao nam je velikodušni gospodin.

Posebno ga veseli kada može obradovati prolaznike svojeg kraja, a dok jedni uzmu tek pokoju voćku kako bi se okrijepili, drugi su toliko oduševljeni domaćim uzgojem da odnesu i cijelu košaru! No našem Fadilu to nimalo ne smeta, jer već brže bolje bere nove kruške i puni košaricu na kojoj simpatično piše “fre” umjesto “free”, jer kako kaže, tako je uočljivije!

S druge strane, dok mještanima tog dijela Vukomerića, kako nam govori, nedostaje vode, svježeg voća i povrća zaista ne manjka, stoga, ako ste u prolazu, simpatični gospodin Fadil vas čeka na adresi Vukomerić 108a i poručuje da slobodno iz automobila potrubite i pozdravite!

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily