in

Malonogometna liga Turopolja i Posavine ove subote završava u Novom Čiču

Prvak i viceprvak su poznati, traži se trećeplasirani

Malonogometna liga Turopolja i Posavine došla je do zadnjeg kola koje se već tradicionalno igra u Novom Čiču.

Pitanje prvaka riješeno je u prošlom kolu u Buševcu, Kuče je pobijedilo Vukovinu, i u sedmoj sezoni osvojilo naslov prvaka po šesti put, dok je Vukovina porazom ostala na drugoj poziciji. Za treće mjesto kandidati su Buševec i Novo Čiče, s tim da je Buševec u prednosti jer je u međusobnom susretu bio bolji od Novočičana.

Igor Hajduk (MNK Kuče), kandidat za najboljeg strijelca Lige i Andreas Šejić (MNK Turopolje)

Dan počinje utakmicom Vukovine protiv Jagodnog, a nastavlja Kuče i Gornje Podotočje. Ovaj je susret zanimljiv jer listu strijelaca predvode Igor Hajduk Zigy iz Kuča i Filip Harambašić iz Gornjeg Podotočja sa po 22 pogotka svaki i u direktnom susretu odlučuju koji će biti prvi strijelac Lige. Velika je vjerojatnost da Hajduka neće biti zbog obveza, pa će sigurno suigrači iz Kuča nastojati spriječiti mladog Harambašića u postizanju pogotka. Ako uspiju u tome, osigurali bi naslov najboljeg strijelca Igoru Hajduku, jer je on odigrao manje utakmica od Harambašića, što po propozicijama donosi titulu Hajduku. Bit će zanimljivo, a (ne)kompletnost jedne i druge ekipe utjecat će i na kvalitetu utakmice.

Filip Harambašić (MNK G. Podotočje, bijeli dres), kandidat za najboljeg strijelca Lige

Nakon njih nastupa domaćin, Novo Čiče protiv zahuktalog Veleševca, ali vjerujem da je Novo Čiče ovdje favorit. Turopolje i Drnek sljedeći su par. Turopolje je prošlogodišnji prvak koji je ove sezone “zapeo” čak 8 puta i vjerujem da će pokušati završiti prvenstvo pobjedom.

Čička Poljana igra protiv Buševca, koji je bez Stuparića, ali ako Cipeki žele treće mjesto moraju pobijediti bez obzira tko od njih igrao. A dečki “z Polane” neće se predati samo tako, Danko Čunčić i braća Jambrešić znaju biti opasni.

U susretu susjeda Okuja i Mraclina logika govori da bi Mraclin trebao pobijediti, ali i oni su imali svakakvih rezultata, a Okujci su se malo sabrali nakon lošijeg početka i samo su 3 boda iza Mraclina. Sve su opcije otvorene.

Bukevje, koje prolazi svoje teške dane ove sezone, igra protiv Rakitovca, novaka u ligi koji je pobrao puno simpatija za borbenost i upornost, ali teško će im biti protiv Bukevja iako bi ih pobjeda vjerojatno maknula s posljednjeg mjesta na tablici.

Susret Ribnice i Lazine, dviju ekipa s istim brojem bodova odredit će tko je bolji između te dvije ekipe, a to je ujedno i posljednji par ovog kola, ali i ovogodišnje sezone MNL TiP. Nakon toga u planu je pucanje kaznenih udaraca, da bi oko 21.00 sat bila podjela pehara i nagrada ekipama i pojedincima, proglašavanje najboljeg igrača, strijelca, ekipe… Prema najavama, podjelu nagrada svojom nazočnošću uveličat će i gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar.

Zoran Smrekar, voditelj Malonogometne lige Turopolja i Posavine

Vrijedni domaćin priprema bogatu ponudu jela i pića uz tamburaše Skitnice i sve vas poziva na dobru zabavu koja počinje već od 15.00 sati.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever

Malonogometna liga Velike Gorice Sjever igra završno kolo u Kosnici

Uređenje sportskih objekata i igrališta napreduje prema planu