in ,

MARTINA POPOVČIĆ – Primjer nenamjenskog trošenja novca koji je općina dobila kao pomoć za sanaciju šteta od potresa

Ovo je mjesto primjer nenamjenskog trošenja novca koji je općina dobila kao pomoć za sanaciju šteta od potresa. Nezavisni vijećnici su prije više od 2 mjeseca upozoravali na štetnu odluku kojom iznos pomoći od 3,65 milijuna kuna nije raspoređen prvenstveno za sanaciju šteta na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima stanovnicima, a tek onda na sanaciju ostalih oštećenja. Načelnik tvrdi kako je država nametnula općini kako može rasporediti taj novac, no to nije tako. Općina je imala slobodu da rasporedi taj novac na najbolji način u skladu sa situacijom na prostoru općine.

Nezavisni vijećnik iz Pokupskog Gladovca i kandidat na izborima, Milan Antolović, je posvjedočio da ovaj društveni dom nije imao prozore niti vrata koji bi bili oštećeni u potresu iako je načelnik izjavio da će se sanirati oštećenja od potresa na ovom objektu na način da će se ugraditi nova stolarija.

Stanovnicima Pokupskog Gladovca i Strezojeva je obećana i izgradnja vodovoda. Takvo isti obećanje je pred izbore 2017. davao načelnik. Tada je načelnik izjavio “u našem planu ove godine (2017.!) započeli bismo izgradnju vodovoda prema Strezojevu preko Pokupskog Gladovca…”. To je samo jedno od mnogih obećanja i projekta koji kreću, a već godinama nikako da zaista i krenu.

Zaustavimo daljnje propadanje općine. Općine koje su prije 20ak godina bile u znatno nepovoljnijem polažaju nego naša, sada su daleko razvijenije, a Pokupsko stoji i tapka na mjestu.

Tim nezavisnih ljudi ispred Nezavisne liste Pokupsko koji izlazi na izbore zna koji su problemi općine i ima znaje kako od prvog dana krenuti s promjenama.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu