in , , ,

Ministarstvo obrane raspisalo je javni natječaj za ugovorni prijam 80 vojnika/mornara

U Velikoj Gorici bit će primljeno troje kandidata

Foto: MORH

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak 14. srpnja 2023. javni natječaj za ugovorni prijam 80 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu, s početkom službe 1. kolovoza 2023. godine.

Kandidatkinje, odnosno kandidati za vojnike/mornare primaju se u vojničku službu na vrijeme od dvije godine, nakon čega im se pruža mogućnost potpisivanja ugovora na neodređeno vrijeme.

Tijekom prijave kandidati imaju mogućnost iskazati interes za pojedina mjesta službe, čime postoji mogućnost rasporeda bliže mjestu stanovanja.

Prijam kandidata provest će se sukladno iskazanim potrebama prema mjestu službe: Benkovac (19), Bjelovar (1), Gospić (2), Karlovac (3), Knin (8), Petrinja (32), Ploče (1), Sinj (1), Split (3), Varaždin (2), Velika Gorica (3), i Zagreb (5).

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati trebaju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara propisani člankom 36. Zakona su:

  • najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje
  • najviše navršenih 30 godina života do kraja 2023. godine
  • uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane, telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Više informacija o natječaju možete pronaći na: https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-ugovorni-prijam-vojnika-mornara-u-djelatnu-vojnu-sluzbu-13/

 

Izvor: MORH

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Stjepan