in ,

Ministrica Vučković najavila daljnja ulaganja u distributivne centre

Ministarstvo posreduje pri otkupu stoke kako poljoprivrednici ne bi prodavali stoku ispod cijene

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije u nazočnosti župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića te župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, pri čemu je obišla u potresu oštećenu Župu Uzvišenja Svetoga Križa Kravarsko i lokalna poljoprivredna gospodarstva te Distributivni centar za voće i povrće.

Poljoprivredno-prehrambene tvrtke pomažu potresom pogođenim područjima uz podršku Ministarstva poljoprivrede, a dodatno, Ministarstvo posreduje pri otkupu stoke kako poljoprivrednici ne bi prodavali stoku ispod cijene – do sada za 114 grla, istaknula je Vučković te izrazil zadovoljstvo prikazanim.

Župan Stjepan Kožić izvjestio je ministricu o štetama koje je nedavni potres prouzročio na području Zagrebačke županije i još jednom zahvalio Vladi RH na brzoj reakciji i dodijeljenih 10 milijuna kuna pomoći za hitno otklanjanje posljedica potresa.

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar zahvalio je ministrici i suradnicima na posjetu, ali i iskazanom senzibilitetu.

Voditelj Distributivnog centra za voće i povrće u Velikoj Gorici Hrvoje Bunjevac istaknuo je da je ovakva infrastruktura nužna za opstanak domaće proizvodnje i izrazio nadu da će postati vodeći centar u Hrvatskoj za proizvodnju jagodastog voća.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija