in

Mirni prosvjed građana i stanara Tomaševićeve

Stanari Tomaševićeve ulice sutra će održati mirni prosvjed radi, navode, ignoriranja njihova zahtjeva za rekonstrukcijom iste. Predviđeno trajanje prosvjeda je od 17 do 18 sati.

U ime stanara, predstavnik suvlasnika na Tomaševićevoj 3, Zoran Lovrić:

Dana 28.01.2021. godine biti će održan miran prosvjed, a vezano za našu ulicu Tomaševićevu u punoj dužini od 580 m. Naime, grad Velika Gorica i čelnici koji vode grad, godinama ignoriraju nastojanja predstavnika za provedbom rekonstrukcije Ulice kralja Stjepana Tomaševića (planom su predvidjeli rekonstrukciju ulice od raskrižja Svačićeve/Tomaševićeve do znaka STOP, a dalje još uvijek nismo dobili što bi se radilo cca 220m). Ignoriraju skoro 500 potpisa žitelja ove ulice, koji su potpisali peticiju za uređenje cijele ulice.

Planirano je okupljanje na broju 13 Tomaševićeve ulice od 17 sati do 18 sati. Prosvjed je prijavljen policiji, te Vas molim kako zbog ograničenog broja sudionika ( 25 zbog epidemioloških mjera ) povratno javite da li ste u mogućnosti biti prisutni.

Ovom prilikom pozivamo i čelnike grada da nam se priključe, odgovore zainteresiranoj javnosti na pitanja, te da zajedno riješimo problematiku grada.

Ova ulica nije rekonstruirana još od njene izgradnje ,a to je bilo davne 1975 godine. U svim predizbornim obećanjima bila je spomenuta rekonstrukcija iste , ali do dana današnjeg ništa se nije promijenilo. Izlike su bile dok se završe fasade, dok se postave kablovi, te je građanima ove ulice dosta obećanja te pod hitno tražimo da se naša ulica riješi u 2021. godini. Od 1975 godine do danas , razvojem grada ova ulica i četvrt su postali uži centar grada u kojoj se nalaze dva vrtića Žirek , kao i srednjoškolski centar , te novoizgrađeni bazen. Kroz ovu ulicu svakodnevno filtrira preko 5 000 ljudi i još 400 djece , što žitelja ove ulice, što posjetitelja parku, djece koja idu u srednju školu, te ostalih sugrađana. Tražimo kao građani ove ulice sudjelovanje u kreiranju rješenja naše ulice , gdje će biti postavljeni nogostupi, uspornici na cesti, parkirna mjesta za stanovnike ove ulice , kao i prenamjenu ulice u jednosmjernu. Ovom zahtjevu prilažemo peticiju sa preko 320 potpisa stanovnika, radnika ove ulice kao i 146 online potpisa žitelja ove ulice, koje je bilo jako teško prikupiti s obzirom na novonastalu situaciju.

Online peticija:

https://www.peticija24.com/signatures/rekonstrukcija_i_uredenje_ulice_kralja_stjep ana_tomasevia/

U Velikoj Gorici, 25. siječanj 2021. godine

https://www.facebook.com/Zoran-Lovric-VG-bez-dlake-na-jeziku-100588175306381

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija