in

MJERE STUPILE NA SNAGU Najavljeni prosvjedi protiv Stožera na svim glavnim gradskim trgovima

Danas su na snagu stupile nove, strože epidemiološke mjere s ciljem suzbijanja širenja zaraze Covidom-19, a na snazi će biti do 21. prosinca.

Podsjetimo, neke od novih mjera odnose se na zatvaranje kafića i restorana, uz omogućenu dostavu, zatvaraju se teretane, a crkve, škole, trgovine i kulturno-zabavne ustanove mogu raditi s posebnim ograničenjima.

Strože mjere izazvale su podvojene reakcije u javnosti, dio građana smatra kako su već odavno trebale biti proglašene, dok dio građana revoltiran zabranama najavljuje svoj dolazak na prosvjed zakazan za danas u podne.

Inicijativa prava i slobode na društvenim mrežama poziva građane da se odazovu prosvjedima koji će biti organizirani, kako najavljuju, na svim glavnim trgovima gradova diljem Hrvatske.

-Dragi slobodni ljudi!

Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje! Svakim danom sve više produbljuju naše siromaštvo, svakim danom nas sve više lišavaju naših sloboda!
Svijet se budi! Ljudi se ujedinjuju i složno iskazuju da se ne predaju i ono najvažnije – da se ne boje!
Izađimo ohrabreni, neka vide da nas ima! Pokažimo naše zajedništvo na glavnim trgovima naših gradova u subotu u 12 h – stoji u objavi Inicijative koja već sada broji gotovo 20 tisuća pratitelja.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija