in

Mještani Kuča nezadovoljni izvođenjem radova projekta Aglomeracija Velika Gorica

Uz zadovoljstvo pokretanjem radova nezadovoljni načinom na koji se to radi i dovođenjem u opasnost zbog nemogućnosti prilaska kućanstvima

Foto Dražen Mataković

U sklopu projekta Aglomeracija Velika Gorica na području grada Velike Gorice, ali i okolice, provodi se uređenje infrastrukture s naglaskom na asfaltiranje prometnica. Kako i na području samog centra grada, tako i u okolnim naseljima, asfaltiraju se glavne i sporedne ulice.

Foto Dražen Mataković

Dok su jedni oduševljeni konačnim preokretom i uređenjem okolnih naselja u kojima su prometnice već duže vrijeme u poprilično lošim uvjetima, jedan od naših čitatelja smatra da se projekt mogao bolje organizirati te kako radovi na prometnicama ne bi trebali toliko stopirati promet i stvarati problem pri prolazu kroz naselja. Također, naglasio je kako je ovaj tip radova iznimno nezgodan isključivo zbog toga što je u potpunosti onemogućen pristup kućanstvima.

Foto Dražen Mataković

Jedan od čitatelja tako nam je poslao interaktivnu kartu na kojoj su jasno pokazane lokacije izvođenja radova, a koje su, prema mišljenju mještana, poprilično loše određene.

Foto Dražen Mataković

 

-Boljim pregledom karte možete zamijetiti da se nije vodilo računa o pristupnosti privatnim kućama u slučajevima hitnosti (hitna pomoć, vatrogasne potrebe i slično) jer su ovo radovi na ulicama i cestama koji se provode istovremeno, naveo je jedan od nezadovoljnih čitatelja.
Foto Dražen Mataković
-Ulice i ceste u potpunosti su blokirane za promet. Radovi kao takvi nisu sporni i problemi s dostupnošću svojim kućama su predvidljivi. No, ovakvo izvođenje radova je blago rečeno opasno, kazao nam je čitatelj. 
Tom prilikom dodao je i kako radovi nisu jasno naznačeni te da na prometnicama nema adekvatnih prometnih znakova što dodatno doprinosi još većem kolapsu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu

U Velikoj Gorici i dalje mali broj novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Pokupskom započelo obilježavanje Dana Zagrebačke županije