in

MK Velika Gorica nastupio na Boroši, Škrinjarić uspješan u Crnoj gori

Foto MK Velika Gorica

U nedjelju, 15.5.2022., održano je u organizaciji AK Sljeme natjecanje u planinskom trčanju od Trga bana Jelačića do vrha Sljemena (točnije do cilja: planinarska kuća – Snježna kraljica). Na ovom zahtjevnom up-hill natjecanju dužine 12,7 km tijekom kojeg se savladava oko 800 m nadmorske visine, sudjelovali su članovi Maraton kluba „Velika Gorica“ – Želimir Delač i Matej Janjić. Istog da je dana održana i utrka srednje dugog triatlona Ocean Lava Montenegro 2022 u Kotoru u Crnoj gori gdje je nastupio Bruno Škrinjarić, objavljeno je na stranici kluba.

Krećemo s rezultatima Boroše. Želimir je istrčao spomenutu stazu u vremenu od 1:25:28 (ukupno 57. mjesto od 280 natjecatelja i 5. u kategoriji M55), a Matej u vremenu 1:19:37 (ukupno 34. mjesto i 11. u kategoriji muških seniora). Čestitamo našim članovima na vrijednim rezultatima i želimo im dobar nastavak sezone.

Foto MK Velika Gorica
Na utrci srednje dugog triatlona (1900 m plivanja – 90 km vožnje biciklom – 21,1 km trčanja) Ocean Lava Montenegro, s preko 700-injak natjecatelja iz cijelog svijeta, nastupio je i naš Bruno Škrinjarić. Bruno je utrku završio za 4:14:15 što mu je ujedno i novi rekord na ovoj distanci. Ukupno je završio na 7. mjestu u ukupnom poretku i 2. u svojoj dobnoj kategoriji. Bruno nam prenosi svoje dojmove: “Plivali smo 1900 m u kotorskom zaljevu na glavnoj plaži. Nakon prvog kupanja ove godine na Korčuli prije tri tjedna, more se u Kotoru na oko 18 stupnjeva činilo super toplo. More je također bilo i dosta mirno, a i ruta je bila jako dobro označena s bovom na svakih 200 m. Sve ovo je rezultiralo mojom najboljim plivanjem, usprkos batinama koje sam pobrao kao nikad do sada u početnih 100 m “veš mašine”.
Bicikl smo vozili oko kotorskog zaljeva, sve uz samu obalu. Staza je super brza s dobrim asfaltom i svega 500 m visinske razlike što je na 90 kn praktički ravno. Držao sam se grupe u kojoj sam odvozio cijeli bajk, sve standardno.
I konačno, trčali smo također uz samu obalu, 2 kruga od nešto više od 10 km. Krenuo sam dosta rezervirano s oko 3:35 po km pa kolko ide, no u drugoj polovici utrke sam, figurativno ali i doslovno, izgorio. Sunce je već počelo dobrano pržiti pa sam što od umora, što od sunca, pao u tempu na drugoj polovici trčanja. No, sve u svemu, trčanje završavam na 1:16:42.”

Čestitamo našim članovima na još jednom uspješnom odrađenom vikendu utrka.

Ukupni rezultati Boroše su dostupni ovdje, a rezultati Ocean Lava Montenegro su dostupni ovdje.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu