in ,

MOST još jednom upozorio na problem divljih odlagališta

Velika Gorica zaslužuje dva reciklažna dvorišta, poručuju iz stranke

MOST Velike Gorice održao je u četvrtak, 31. ožujka konferenciju za novinare kojoj na temu otpada i stvaranja divljih deponija kako izvan grada tako i u samim gradskim naseljima.

Na sjednici Gradskog vijeća 17. veljače postavio sam pitanje tijekom Aktualnog sata o broju rješenja komunalnog redarstva kao i iznosu naplaćenih sredstava u korist gradskog Proračuna, no nisam dobio odgovor u zakonskom roku, podsjetio je gradski vijećnik Ivan Bekavac:

“Postavio sam i drugo pitanje 23. veljače koje se tiče projekta Aglomeracije, na koje također nisam dobio odgovor, međutim ovo prvo pitanje i izostanak odgovora djelomično je potaknuo temu konferencije za novinare. Također i informaciji o funkciji kamera za video nadzor onešišćenja na divljim odlagalištima na području Velike Gorice.”

Članica velikogoričkog mosta Kristina Čižmek istaknula je kako 2020. godine Grad je dao gotovo pola milijuna kuna na čišćenje miješanog komunalnog otpada s divljih deponija u 20-ak naselja našeg grada.

“Proteklih godina, a do kraja 2020. utrošeno je gotovo 2 milijuna kuna u čišćenje i sanaciju divljih odlagališta otpada. Cilj Plana gospodarenja otpadom Grada Velike Gorice između ostalog je i sanacija lokacija onečišćene otpadom i spriječavanje stvaranje novih.  Nismo zadovoljni provedbom mjera, kako mi u MOST-u, tako i građani Velike Gorice.”

Nada Finderle upozorila je na problem zelenih otoka u Velikoj Mlaki koji se nažalost ne mogu tako nazvati već su to prava smetlišta.

“Neodgovorni mještani odbacuju razne vrste otpada, a odnedavno su se tamo počeli gomilati i olupine starih automobila. Da stvar bude još gora, radi se o lokaciji u samom središtu Velike Mlake u neposrednoj blizini trgovine i dječjeg igrališta.”

Finderle je dodala kako je u tri navrata uputila dopis komunalnom redarstvu Grada Velike Gorice, ali automobili i dalje tamo stoje.

Na kraju, MOST-ovci zaključuju kako je potrebno povući konkretne poteze od strane Grada i gradskih službi ne bi li se problem otpada na području grada i prigradskih naselja riješio. Također, upozoravaju da je potrebno uložiti veće napore u djelovanju na ljudsku svijest, kažnjavati neodgovorne zagađivače okoliša, a zaključuju i kako Velika Gorica prema broju stanovnika zaslužuje imati dva reciklažna dvorišta.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?