in ,

MOST ponovno postavio pitanje gdje su stanovi u vlasništvu Grada Velike Gorice

Naveli da više od tri mjeseca nisu dobili odgovore na postavljena pitanja

Održana je MOST-ova konferencija na temu ‘Ne transparentnost u upravljanju stanovima u vlasništvu Grada Velike Gorice’. Tim povodom vijećnik MOST-a u Velikoj Gorici Damir Slojšek postavio je pitanje v.d. gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru te njegovom zamjeniku Ervinu Kolarcu, s obzirom na novonastalu situaciju oko potresa i pojačanom potrebom građana za zbrinjavanjem, na koji način se raspolaže sredstvima te koliko Grad ima stanova koji se nalaze u najmu, a također i koliko je takvih stanova prazno te na kojim se lokacijama nalaze.

Iz stranke su naveli kako je to pitanje postavljeno još 12. siječnja ove godine no odgovor još uvijek nisu dobili.

Ivan Bekavac, kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, objasnio je kako su se danas, 25. ožujka, okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo neprofesionalnošću vršitelja dužnosti gradonačelnika koji više od dva mjeseca nije odgovorio na pitanje za koje smatraju da je od iznimne važnosti za građane.

Dodao je i pitanje ugovora kojeg Grad ima s koncesionarom Zagrebačkim električnim tramvajem koji je istekao koncem prošle godine, a još, kako je rekao Bekavac, nema informacija o potpisivanju novog.

Tražili su nadzor Ministarstva financija i odgovore na pitanja vezana uz gradski proračun, za koji navode da je teži od pola milijarde kuna, ali odgovore ni na ta pitanja nisu dobili već više od tri mjeseca.

-Znamo da je 2009. godine imenovano Povjerenstvo za gospodarenje stanovima u vlasništvu Grada Velike Gorice. Znamo i da je 2015. godine donesena odluka o prodaji tih stanova, da je 2018. godine donesena odluka o najmu tih stanova te da je već sljedeće godine provedena odluka o sastavu liste budućih najmoprimaca stanova u vlasništvu Grada, naveo je Bekavac.

-Međutim, nije nam jasno zašto gradski vijećnici nemaju pravo, a ni građani očito, znati s koliko doista stanova raspolaže naš grad i koje su adrese tih stanova, dodao je MOST-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Bekavac.

Završno je naveo kako je podnio zahtjev Službeniku za informiranje Grada s upitom koliko stanova je u vlasništvu Grada te koje su doista adrese tih stanova i kako se nada da će dobiti odgovore na pitanja koja je postavio.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija