in ,

MOST u subotu kreće u ukidanje “stožerokracije” i covid potvrdi

U Velikoj Gorici štandovi će biti na tri lokacije

Foto: Facebook MOST Velika Gorica

U subotu, 4. prosinca diljem Hrvatske, na više od 1.200 potpisnih mjesta (štandova) započet će prikupljanje potpisa za raspisivanje ustavotvornog i zakonodavnog referenduma kojima MOST nezavisnih lista želi ukinuti “stožerokraciju” te covid potvrde.

U Velikoj Gorici potpisi će se skupljati na tri lokacije za dva pitanja:

prvo pitanje ustavotvorno i glasi: „Jeste li za to da se članak 17., stavak 1. Ustava RH, mijenja i glasi: „U doba ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti države, velikih prirodnih nepogoda te epidemije, odnosno pandemije, pojedine slobode i prava zajamčena Ustavom mogu se ograničiti. O tome odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom svih zastupnika, a ako se Hrvatski sabor ne može sastati, na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade, Predsjednik Republike. I zaokružuje se ZA ili PROTIV.”

Drugo pitanje je zakonodavnog karaktera i glasi: Jeste li za to da se donese sljedeći Zakon o izmjeni zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Članak 1. u Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (‘Narodne novine’, br. 79/07., 113/08., 43/09., 130/17., 114/18., 47/20. i 134/20.) u članku 47. stavak 4. mijenja se i glasi: „Kada je, sukladno članku 2. stavcima 4. i 5. ovoga Zakona, proglašena epidemija zarazne bolesti ili opasnost od epidemije zarazne bolesti u odnosu na koju je i Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju, odnosno epidemiju ili opasnost od epidemije, o primjeni sigurnosnih mjera iz stavaka 1. do 3. ovoga članka odlučuje Hrvatski sabor ako se tim mjerama ograničuju pojedine slobode i prava zajamčena Ustavom Republike Hrvatske. U stavku 7. riječi: ‘i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske’ brišu se.

Lokacije na kojima će se skupljati potpisi:

Trg kralja Petra Krešimira IV

Trg Stjepana Radića

Ulica Slavka Kolara 2

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?