in

Muškarac s koncentracijom alkohola od 1,68 g/kg uhićen nakon prometne nesreće u Šćitarjevu

Vozač star 35 godina uhićen i prepraćen na sud nakon što je utvrđeno da je sudjelovao u nesreći s visokom razinom alkohola u krvi

Foto: ilustracija

Dana 13.08.2023. godine u mjestu Šćitarjevo, muškarac star 35 godina upravljao je teretnim pic-up vozilom kada je kod kbr.225 sudjelovao u prometnoj nesreći koja je rezultirala materijalnom štetom. Očevidom je utvrđeno da je vozač imao koncentraciju alkohola u organizmu od 1,68 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije Policijske postaje Velika Gorica do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Iste dana je uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici.

Ovaj slučaj dio je šire policijske akcije “Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda”, provedene na području Velike Gorice od 11. do 14.08.2023. U ovom nadzoru otkriveno je ukupno 17 prometnih prekršaja, uključujući prekoračenje brzine i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Također, od 07. do 13.08.2023., provedena je i tjedna akcija “Nadzor brzine kretanja vozila”, u sklopu koje je utvrđeno 34 ciljana prekršaja nepropisne brzine.

Ovi rezultati dio su napora lokalne policije da promovira sigurno ponašanje na cestama i smanji broj prometnih nesreća s teškim posljedicama.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu