in ,

Nagrada za životno djelo uručena Miljenku Rojcu Braci

Dodijeljena javna priznanja u povodu Dana Grada

U povodu Dana Grada Velike Gorice dodijeljena su javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama.

Povelju Grada za životno djelo dobio je Miljenko Rojc, osnivač velikogoričke Obrtničke zadruge VE-GO, dugogododišnji čelnik Kinološkog društva Velika Gorica i član Matice Hrvatske.

Miljenko Rojc Braco prisutan je već 50 godina u gospodarskom, političkom, kulturnom i sportskom životu grada i  jedan od najzaslužnijih za osnivanje Turističke zajednice Grada Velike Gorice, čiji je bio i prvi predsjednik.

Nagrada s likom Franje Lučića uručena je Tomislavu Mirku Špoljaru, Verici Krajnović, Udruzi pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica te posthumno Anki Šafran.

Nagradu s likom Nikole Škrlca Lomničkog dobili su posthumno Kreši Hubaku i Stjepanu Kosu, a Nagrada s likom „Krčkih vrata“ uručena je Željki Mačak Šafranko, Mladenu Čunčiću i Ivanu Palčiću.

Nagradu „Zlatna turopoljska podgutnica“ dobio je Josip Škof, a Civilna zaštita Grada Velike Gorice i Marija Šapina primili su nagradu „Turopoljsko srce“.

Na svečanoj akademiji javna priznanja dobitnicima su uručili vršitelj dužnosti gradonačelnika Grada Velike Gorice Ervin Kolarec i predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas.

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija