in

Najava turopoljskog amaterskog nogometnog vikenda

Kurilovec dočekuje HAŠK, Gradići gostuju u Odri, Polet u Mičevcu, derbi između Meštrice i Kupe

25. kolo JŽNL, Turopoljac - Polet 1:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V'Gradu

Prvenstva u amaterskim ligama idu dalje, u pojedinim ligama igralo se i prošle srijede, a i ovaj nas vikend očekuju nova uzbuđenja na zelenim travnjacima. I u ovom kolu ima nekoliko međusobnih susreta turopoljskih klubova u JŽNL i 1. ŽNL Istok, a najava kreće iz 3. HNL Središte.

NK Kurilovec nakon gubitka dva boda protiv Mladosti u Petrinji, zaostaje za Trnjem i Jarunom 5 odnosno 4 boda i pobjeda protiv još jednog zagrebačkog kluba, HAŠK-a je naprosto imperativ, ako se želi ostati u utrci za sam vrh tablice. HAŠK je trenutno pretposljednji. Osim toga, Trnje i Jarun igraju međuisobno pa će tako ovisno o njihovom rezultatu, Kurilovec se približiti jednom od njih, ili čak i jednom i drugom.

NK Lukavec dočekuje Croatiu iz Hrastja koja bezbrižno plovi sredinom tablice, dok je Lukavec još uvijek drugi, bez obzira na nekoliko lošijih rezultata. No, Zagreb se približava i trenutno je na 4 boda zaostatka, tako da Lukavčanima ne preostaje puno izbora žele li zadržati drugu poziciju. Iako ovo proljeće još nije pobijedio u Lukavcu, već je odigrao 4 neriješene utakmice, vrijeme je za pobjedu i učvršćivanje druge pozicije na tablici.

NK Gradići ne putuju daleko, gostuju u susjednoj Odri, protiv istoimenog protivnika. Iako je Odra u donjem dijelu poretka, kod kuće zna biti “goropadna”, a i Gradići vani imaju puno lošije rezultate nego kod kuće. Trenutno su Gradići sigurni na 5. poziciji na tablici, ali nakon dva poraza za redom ne bi bilo dobro ući u negativnu seriju, pa vjerujem da će težiti pobjedi u Odri.

U JŽNL se u jednom susretu susreću dva turopoljska kluba, NK Klas u Mičevcu dočekuje NK Polet iz Buševca. Iako taj susret nema “težinu” kao možda susreti između klubova Donjeg Turopolja, možemo očekivati određenu napetost, prvenstveno zbog pozicije Klasa na tablici. Teško će se moći “vaditi” protiv Poleta, koji igra stabilno i čvrsto, ali sigurno se neće ni predati bez borbe. Stoga očekujem čvrstu i borbenu utakkmicu.

NK Mraclin gostuje u Mladini, kod Vinogradara, koji je ovo proljeće zaigrao puno bolje nego prošle jeseni. Mraclin igra dobro i za očekivati je da će nastaviti s dobrim igrama, a samim time i pobjedama s ciljem očuvanja trećeg mjesta na tablici.

NK Ban Jelačić gostuje u Rakovcu, koji je trenutno posljednji na tablici. Kvalitetom i karakterom ekipe, Ban Jelačić ne bi smio imati velikih problema u ovoj utakmici.

NK Turopoljac u Kučama dočekuje Strmec iz Bedenice, ekipu koja ovog proljeća igra puno lošije nego je igrala prošle jeseni. A i Turopoljac igra bolje nego je igrao prošle jeseni i bez obzira na poraz u srijedu protiv susjeda u Vukovini, nova tri boda bi trebala ostati na kontu Kučana.

NK Lomnica dočekuje TOP, ekipu koja je prošli tjedan promijenila trenera, ali rezultati ostaju isti, kao i cilj. Lomničani igaju neprepoznatljivo i unatoč zvučnom trenerskom imenu na klupi, osvojili su svega jedan bod ovo proljeće. Iako im mi to želimo, teško će osvojiti još koji protiv drugoplasiranog TOP-a.

I u 1. ŽNL Istok ovog vikenda igraju se dva susreta turopoljskih klubova. Svakako je derbi kola onaj koji se igra u Gornjoj Lomnici, između NK Meštrice i NK Kupe. Dečki iz Pokupskog su prvi na tablici sa 4 boda prednosti ispred Mladosti iz Obrezine, te 8 bodova ispred treće Meštrice. U nedjeljnoj matineji u Gornjoj Lomnici Kupa može puno napraviti u cilju učvršćivanja svoje poziciije na tablici, ali isto tako i Meštrica može poboljšati svoje šanse za nastavak borbe za vrh.

U Novom Čiču sastaju se ekipe NK Dinamo Hidrela i NK Bune iz Male Bune, susret dvije susjedne ekipe i na tablici, sa po 25 osvojenih bodova. Ni jedni ni drugi ne briljiraju ovo proljeće, ali zbog domaćeg terena, Dinamovci su sigurno u maloj prednosti.

U Leknenom domaći NK Posavec dočekuje Bana Jelačića, onog iz Banova. Banovi iz Banova su u gornjem dijelu tablice, ali Posavec je ponekad nepredvidiv i sigurno se neće lako predati, iako su gosti u prednosti.

NK Mladost Obrezina i NK Vatrogasac iz Kobilića u ovom kolu ne igraju.

U 2. ŽNL Istok NK Turopolje na svom Leštatu dočekuje Graničara iz Tučenika, trenutnog lidera na tablici. Pobjedom bi Turopoljci preskočili Graničara i uz utakmicu manje, povećali svoje šanse za osvajanjem lige.

3. HNL Središte, 28. kolo

Kurilovec – HAŠK (Zagreb) (subota, 17.00)

4. HNL Središte Zagreb, 26. kolo

Lukavec – Croatia (subota, 17.00)

Odra – Gradići (subota, 17.00)

JŽNL, 27. kolo

Vinogradar (Mladina) – Mraclin (nedjelja, 17.00)

Klas (Mičevec) – Polet (subota, 17.00)

Turopoljac – Strmec (nedjelja, 17.00)

Rakovec – Ban Jelačić (subota, 17.00)

Lomnica – TOP (nedjelja, 17.00)

1. ŽNL Istok, 24. kolo

Meštrica – Kupa (nedjelja, 11.00)

Dinamo Hidrel – Buna (nedjelja, 17.00)

Posavec – Ban Jelačić (Banovo) (nedjelja, 17.00)

Mladost (O) i Vatrogasac – slobodni

2. ŽNL Istok, 22. kolo

Turopolje – Graničar (Tučenik) (nedjelja, 17.00)

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever