in

Najava utakmica u JŽNL i 1. ŽNL Istok

I za Uskrs nekoliko turopoljskih susreta u ove dvije lige

Na Veliku subotu i Uskrsni ponedjeljak igraju se i utakmice u JŽNL, kao i u 1. ŽNL, gdje se u obje lige natječe čak 13 turopoljskih klubova. Nakon vikenda turopoljskih susreta u JŽNL u prošlom kolu, ovaj vikend imamo jedan susret turopoljskih klubova u JŽNL i dva u 1. ŽNL Istok.

JŽNL

U JŽNL igra se 22. kolo, a turopoljski susret igrat će se u Vukovini gdje Ban Jelačić, drugoplasirana ekipa u poretku, nakon pobjede u Kučama u prošlom kolu, na Veliku subotu dočekuje Lomnicu, neprepoznatljivu ovog proljeća, ekipu s 5 poraza u nizu. Osim toga, Josip Ćurić suspendiran je zbog isključenja, dok Josip Delić pauzira zbog 3 žuta kartona i teško je vjerovati da će Boeme krenuti baš u Vukovini gdje Jelačić teško prepušta bodove svojim suparnicima i koji vjeruje da je Naftaš dostižan u preostalih 9 kola. Vjerojatno će bodovi ostati u Vukovini.

Turopoljac iz Kuča prolazi kroz određenu krizu, jer je u zadnje 4 utakmice osvojio svega 2 boda i to na gostovanjima u Pokupskom i Mičevcu, dok su se u Kučama bodovima “osladili” Sloga iz Križa i susjedi iz Vukovine. A na Uskrsni ponedjeljak Zeleni gostuju u Bedenici, kod Strmca, ekipe koja kod kuće teško prepušta bodove svojim gostima. Ali, vjerovanja smo da i kriza u Turopoljcu ima svoj kraj, pa se nadamo da je Uskrsni ponedjeljak vrijeme i za pobjedu.

Polet iz Buševca donio je bodove iz drugog susreta turopoljskih klubova u Obrezini. Marijo Paviša više nije trener Poleta, zamijenio ga je mladi Josip Rožić, a u goste dolazi “goropadna” Bregana na čelu s prvim strijelcem lige, Bornom Radovanićem. Kod domaćih Zvonimir Matušin i Bruno Šestak ne igraju zbog suspenzija, a hoće li to imati utjecaja na često nepredvidivu ekipu Poleta, vidjet ćemo na Uskrsni ponedjeljak.

Mladost iz Obrezine nakon poraza od Poleta, gostuje u Jakovlju, kod Dinama koji je također u određenoj krizi. Izostanak Ivana Hercigonje, Franka Perića i Dine Hadžiabdića mogao bi, ali ne mora biti razlog za slab rezultat i vjerujemo da trener Romano Župetić ima rješenje za njihov izostanak.

Klas dočekuje Vatrogasca iz Zdenaca Brdovečkih. I Klas je u prošlom kolu donio bodove s gostovanja u Lomnici i napravio razliku od 5 bodova ispred posljednjeplasirane Kupe, a s obzirom da je i Vatrogasac prilično neprepoznatljiv ovog proljeća, vrlo lako bi se dogodilo da bodovi sjednu na konto Klasa.

NK Polet Buševec. Izvor: Polet

Kupa je u prošlom kolu “stradala” u Jastrebarskom, a sada ugošćuju ekipu Zrinskog koja je izgubila kod kuće od lidera Naftaša. Kupa igra svoju igru i ako se sve poklopi kako je trener Lukinić zamislio, Zrinski bi put Farkaševca vrlo lako otišao praznih ruku.

Parovi 22. kola JŽNL: Ban Jelačić – Lomnica, Klas – Vatrogasac (Z), Kupa – Zrinski, Strmec – Turopoljac, Polet – Bregana, Dinamo (J) – Mladost, Naftaš – Rakov Potok, Sloga – Jaska Vinogradar.

Utakmice u Bedenici, Buševcu i Križu igraju se na Uskrsni ponedjeljak, dok se preostali susreti igraju na Veliku subotu, svi s početkom u 17:00 sati.

1. ŽNL Istok

U 1. ŽNL Istok igraju se dva susreta turopoljskih klubova, u Turopolju i Buni, a igra se i derbi kola u Kloštru gdje gostuje Vatrogasac iz Kobilića.

U Turopolju, na Leštantu na Veliku subotu igra se susret između domaćeg Turopolja i vodeće ekipe lige, Meštrice iz Gornje Lomnice. Može li Turopolje zaustaviti lidera prvenstva?

Na igralištu u Maloj Buni ekipa Bune koja traži spas od ispadanja iz lige, dočekuje ovog proljeća neuvjerljivi Dinamo Hidrel iz Novog Čiča. Buna je namučila Vatrogasca u Kobiliću u prošlom kolu, a hoće li ponoviti dobru igru i osvojiti tri boda koji bi i dalje davali nadu za ostanak u ligi, vidjet ćemo na Veliku subotu.

Već spomenuti Vatrogasac iz Kobilića gostuje kod Kloštra, razlika između njih je dva boda u korist Vatrogasca i u slučaju pobjede u Kloštru, a za što imaju kvalitete, Kloštar bi zaostao 5 bodova za prvoplasiranom ekipom i sve opcije za Vatrogasac bile bi otvorene. Hoće li Nino naći rješenje za Kloštar?

Na Uskrsni ponedjeljak Posavec u Leknenom dočekuje Rakovca, susjeda na tablici, a eventualnom pobjedom Posavec bi se odvojio na 5 bodova Rakovcu. Vjerujemo da će Posavci pronaći put prema pobjedi.

Parovi 18. kola 1. ŽNL Istok: Turopolje – Meštrica, Buna – Dinamo Hidrel, Kloštar – Vatrogasac (K), Posavec – Rakovec, Ostrna – Lonja, Ban Jelačić (B) – Gaj, Dubrava – Milka Trnina.

Posavec i Dubrava svoje utakmice igraju na Uskrsni ponedjeljak, dok se ostali susreti igraju na Veliku subotu, svi u 17:00 sati.

Svim igračima, stručnom osoblju, članovima uprava i navijačima želimo sretan Uskrs!

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever