in

VELIKA GORICA Nakon 35 godina ukinuta noćna linija 268, Bandić obećao pomoći

Svi koji žele od ponoći do pet ujutro doći od Zagreba do Velike Gorice ili obrnuto, više ne mogu koristiti prijevoz ZET-a. Naime, ukinuti su noćni polasci linije 268 koja povezuje dva grada. A to je ogorčilo stanovnike Velike Gorice, koji negoduju i zato što je noćna linija ukinuta bez ikakve najave.

Večernji list pitao je ZET, a oni su odgovorili da je prijevoz linije 268 definiran ugovorom između njih i Grada Velike Gorice.

“Ističemo kako Zagrebački električni tramvaj pruža uslugu javnog prijevoza koja se naplaćuje kao i svaka druga usluga u bilo kojoj komercijalnoj djelatnosti. ZET ne može pružati uslugu koja nije plaćena i definirana Ugovorom o obavljanju prijevoza, kao što je slučaj s noćnim polascima na autobusnoj liniji 268 Zagreb (Glavni kolodvor) – Velika Gorica”, kažu u ZET-u, dodavši da je ZET ugovorni operator javnog gradskog prijevoza za Grad Zagreb, no može obavljati i ostale vrste komercijalnog i drugog prijevoza uz uvjet da su svi troškovi podmireni.

“Ukoliko se zadovolje potrebni preduvjeti za intenzivnijom uslugom od strane naručitelja, neće postojati prepreke za uspostavljanje noćnog ili intenzivnijeg dnevnog prometa na relaciji Velika Gorica – Zagreb, kako je uostalom i prakticirano proteklih godina”, objašnjavaju u ZET-u, a na upit odgovorila je i gradska uprava Velike Gorice. Oni su, pak, rekli da je ugovorom definiran obim usluge javnog prijevoza, kao i broj linija i polazaka što uključuje i noćne polaske.

“S obzirom na navedeno prijevoznik je dužan poštivati odredbe Ugovora u predmetnom dijelu. Vezano za prekid prometovanja noćne linije već smo uputili dopis prijevozniku, vodeći računa prvenstveno o korisnicima usluge javnog prijevoza na području našeg Grada da, sukladno važećem Ugovoru i Planu prijevoza, osiguraju kvalitetan javni prijevoz na obostrano zadovoljstvo, no do pisanja ovog odgovora nismo dobili povratnu informaciju”, rekli su iz Grada Velike Gorice.

A zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući na Radio Sljemenu obećao je vratiti ukinute noćne linije ZET-a za Veliku Goricu. Bandić je rekao da će dati nalog da se noćne i dnevne linije vrate na prijašnji vozni red jer građani ne smiju trpjeti.

Na upit što se događa s prijevozom ZET-a za Veliku Goricu, Bandić je rekao da ne bježi od odgovornosti.

“Dok god mi vozimo, imamo ingerencije i odgovornosti, ja od toga ne bježim. Provjerit ću danas o čemu se radi. Točno je da ugovor nije potpisan, Bistra je potpisala, Zaprešić je potpisao. Jedino nije potpisala Gorica. Zašto, to bi trebalo pitati gradonačelnika, ali sada je njega malo teže pitati, ali neka pitaju zamjenika sadašnjeg aktualnog, zašto nisu potpisali. Ono što ću ja učiniti da građani ne trpe, dat ću danas nalog da linije normalno funkcioniraju i po noći i po danu dok mi obavljamo prijevoz za Veliku Goricu. Što se tiče fakture i realizacije te fakture i plaćanja, to je profuturo, to ćemo vidjeti, ali građani ne smiju trpjeti. Danas ću dati nalog da se to vrati na uobičajenu praksu, da građani ne trče k’o Usain Bolt, da ako kasne pet minuta ne mogu doći svojim domovima iz grada”, obećao je Bandić.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu