in ,

Napuhao 2,36 promila pa ostao bez vozačke

30-godišnjak je smješten u prostoriju policije do otrežnjenja

U vremenu od 10 do 12. rujna 21 do 5 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“,  kojom prilikom je utvrđeno 35 ciljanih prekršaja i to:

 

20 prekršaja nepropisne brzine.

6 prekršaja alkohola za vrijeme vožnje

8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje

1 prekršaja upravljanja vozilom dok mu je isteklo važenje prometne dozvole

 

Također, tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 10 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Ukupno je utvrđeno 45 prometna prekršaja.

U subotu, 11. rujna u 23,40 sati, muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim automobilom, a kretao se kolnikom Ulice kralja Petra Svačića u Velikoj Goricia u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kbr. 113 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno  da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je  u organizmu imao 2,36 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja. Isti nje recidivist i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Jedna osoba je smještena u posebnu prostoriju do otriježnejnja ove PP, dok ni jedna osoba nije uhićena i privedena na nadležni sud.

U vrijeme provođenja akcije tijekom vikenda nije se desila ni jedna prometna nesreća dok je u ostalo vrijeme vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Vatrogasac pogotkom u sudačkoj nadoknadi pobijedio Dinamo Hidrela

Ogranak seljačke sloge Buševec proslavio stotu obljetnicu osnutka