in ,

Napustio nas je Stjepan Šipušić Kazo, veliki ponos našeg grada

Preminuo je veliki ponos našeg grada, Stjepan Šipušić, poznat i pod nadimkom Kazo. Svojim djelovanjem Stjepan je kroz život obogatio obrazovnu, kulturnu, umjetničku i društvenu scenu našeg grada čime je ujedno unaprijedio našu zajednicu, a krajem prošle godine dobio je i Povelju za životno djelo.

-Prvo, oprostite na ovoj sporosti, a drugo, na ovoj uzbuđenosti. Nije to svaki dan. Kažu da je to samo jednom u životu. Dopala me je zaista posebna čast da se u ime svih dobitnika priznanja zahvalim vijećnicima Gradskog vijeća na čelu s predsjednikom, a onda i Povjerenstvu na čelu s gradonačelnikom na izbor kandidata na temelju prijedloga. Hvala vam, poručio je tada naš Kazo, nakon što mu je uručena zaslužena nagrada.

Inače, Stjepan Šipušić Kazo bio je član DVD-a Velike Gorice, ali i prvi bilježnik Plemenite opčine turopoljske. Mnogi su ga mogli susresti dok je djelovao kao svirač limene glazbe, no njegovu svestranost dokazuje i to da je bio glumac u Buševcu i u Mičevcu, a potom je radio i kao turistički vodič Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Pokoj mu duši i počivao u miru Božjem. ❤️

Od našeg Kaze oprostio se i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-U 79. godini života napustio nas je Stjepan Šipušić – Kazo, omiljeni učitelj generacija velikogoričkih učenika i desetljećima aktivni sudionik u društvenom životu Turopolja za što mu je i 2021. godine dodijeljena Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo, poručio je putem društvenih mreža.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily