in ,

Nastavio se niz provala od prošlog tjedna: Lopov ušao u stan i ukrao novce

Prošlog mjeseca zabilježen je velik broj provala

U odnosu na prethodni tjedan kada su iz Policijske postaje Velika Gorica poručili da je zabilježen velik broj provala u obiteljske kuće, ovog tjedna niz se nastavio. Nažalost, i dalje je zabilježeno više kaznenih djela provale ili pokušaja provale u stambene objekte. Iako je prošli tjedan veći broj kaznenih djela bio zabilježen gotovo isključivo na području Kurilovca, ovog tjedna provale su se događale na širem velikogoričkom području.

Time je zabilježen veći broj provala, od kojih se prva dogodila u ponedjeljak, 8. ožujka, u Ulici Matije Gupca u vremenu od 17:30 do 19:30 sati. Na mjestu događaja obavljen je očevid temeljem kojega je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prišao prozoru stana te ga zavlačenjem alata obio i otvorio prozor kroz koji je ušao u stan.

Nepoznati počinitelj ispremetao je stvari i tom prilikom izvršio krađu novca i manje količine znatnog nakita, a šteta je procijenjena na oko 1.000 kuna.

Što se tiče nedavnih provala, zabilježeno je da su nepoznati počinitelj ili više njih provalili u noći s ponedjeljka na utorak u poslovni prostor u Velikoj Gorici. Riječ je o prostoru u kojem se provodi obrazovni program učenja engleskog za djecu u Ulici Matice hrvatske 3, a prilikom provale lopovi su odnijeli elektroničke uređaje, televizore i prijenosna računala. Time je šteta procijenjena na 15.000 kuna.

Uz brojne provale i krađe iz obiteljskih kuća, na meti lopova krajem prošlog mjeseca bila je i garaža u mjestu Novaki Ščitarjevski. Tamo su lopovi odnijeli vrijedne traktorske dijelove, ali i pumpu čime su prouzročili veću materijalnu štetu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović