in ,

Nedostaje poštara u Velikoj Gorici; Hrvatska pošta objavila plaću koju nudi

Hrvatska pošta traži 75 poštara i transportnih radnika diljem Hrvatske, dok je u Gorici potrebno njih čak 25 za rad u distributivno-logističkom centru HP-a u Velikoj Gorici.

 

U više natječaja koje su objavili zadnjih dana navodi se kako je riječ o poslovima poštara za opću dostavu, poštara za ekspres dostavu i peronskog manipulanta.

Iz tvrtke su istaknuli kako je za prijavu dovoljna niska stručna sprema, kao i da iskustvo nije važno.

Manjak radnika u Hrvatskoj pošti

Hrvatska pošta zadnjih godina bilježi pad broja zaposlenih. Razlog bi mogla biti niska primanja. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske za 2023. iznosila 1148 eura, prosječna neto plaća zaposlenih u Hrvatskoj pošti iznosila je oko 1040 eura, prenosi Dnevno.hr.

Za rad u tri smjene (jutarnja, popodnevna i noćna) u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno se nudi prosječna plaća oko 1000 eura. U oglasima navode kako će zaposlenici dobivati godišnju nagradu za lojalnost od 1200 eura, nagrade za postignute radne zadatke te prigodne nagrade za blagdane i ljetne odmore.

Hrvatska pošta je prošle godine imala oko 8300 zaposlenika, odnosno čak 430 manje nego prethodne godine (broj zaposlenih prema satima rada).

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng