in

Nina Vuković zlatna i srebrna na Prvenstvu Hrvatske

Velikogorička štafeta osvojila je broncu

U subotu i nedjelju, 3. i 4. rujna održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore/ke u organizaciji HAAK Mladost. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom natjecanju predstavljale su četiri atletičarke u tri različite discipline.

Prvog dana natjecanja najbolja atletičarka MK Velika Gorica Nina Vuković, nastupila je na utrci od 400 m. Nina je ovu udaljenost savladala za 56,22 sec., čime se plasirala na 2. mjesto u ukupnom poretku i ponijela još jednu titulu vice-prvakinje Hrvatske. No, prilika za zlatom se ukazala već sljedećeg dana natjecanja.

Drugog dana natjecanja atletičarke nastupile na utrci od 800 m. Nina ovdje jednostavno nije mogla opet gledati u leđa pobjednici te je u vremenu 2:14,61 min. trijumfalno ušla u cilj kao ukupna pobjednica i prvakinja Hrvatske. Druga velikogorička predstavnica Tena Martinec, utrku je završila za 2:28,37 min. čime je zauzela 11. mjesto.

Valja istaknuti da je svojim iznimnim trudom i fenomenalnim rezultatima Nina Vuković izabrana u sastav hrvatske reprezentacije za Prvenstvo Mediterana za mlađe seniore, koje će biti održano sljedeći vikend u Pescari.

Natjecanje je zaključila ženska štafeta na utrci od 4×400 m u sastavu Ema Vuković – Tena Martinec – Lucija Sever – Nina Vuković. Cure su se odlično snašle te su s vremenom 4:01,17 min. ukupno zauzele brončanu poziciju.

Ostali članovi Maraton kluba Velika Gorica također su nastupili na pregršt utrka diljem Lijepe naše, ali i u susjedstvu. Bruno Škrinjarić je nastupio na Olimpijskom triatlonu na Bledu u Sloveniji gdje je zauzeo ukupno 11. mjesto i 2. mjesto u dobnoj kategoriji.

Vedrana Janjić je nastupila na Aquacity Varaždin olimpijskom triatlonu u Varaždinu te odnijela ukupnu pobjedu, i to na svojoj prvoj utrci „olimpijske distance“, dok je Vedran Planinšek osvojio deveto mjesto.

Lana Pečnik je nastupila na Žumberak utrci na 6 km te ukupno zauzela 3. Mjesto, ali osvojila i zlatnu medalju u svojoj kategoriji s vremenom 27:43. Na istoj je utrci, ali na udaljenosti od 15 km, nastupila i Renata Horvatek koja je zauzela 3. mjesto u svojoj kategoriji s vremenom 1:22:46.

Vrijedi još spomenuti i odlične rezultate koje su članovi Maraton kluba ostvarili na Žumberak trailu, koji je održan 26.8.2022. Prije svega, valja istaknuti fantastičan rezultat našeg Mateja Janjića koji je nastupio na najdužoj dionici ove utrke od čak 82 km s premo 3.500 m  visinske razlike. Matej se hrabro držao te je ovu nevjerojatnu udaljenost savladao za 17:25:56 te zauzeo 14. mjesto u kategoriji M30. Na istoj utrci, ali na nešto kraćoj udaljenosti od 42 km nastupili su Hrvoje Mikulić (5:48:41) i Jasna Mikulić (6:21:54), dok je na utrci od 15 km nastupio Josip Martinović (1:33:53).

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Stjepan