in ,

LoveLove CuteCute CryCry OMGOMG

NJEMAČKA POKAZALA SOLIDARNOST Konvoj pomoći stigao u Kurilovec

Čak 120 vatrogasaca krenulo je noćas iz Njemačke put Hrvatske i to s konvojem pomoći za mjesta stradala u razornom potresu.

Jutros oko 11 sati konvoj je stigao u Veliku Goricu, a dočekali su ih kurilovečki vatrogasci, gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima te brojni zahvalni mještani. Veliku humanitarnu akciju iz Njemačke, gdje je zaposlen, pokrenuo je Stjepan Feljan iz Gustelnice, mjesta nadomak Velike Gorice također stradalog u potresu.

– Kada sam pokretao akciju nisam mogao ni sanjati ovakav odaziv, a Josip Žilić onda ju je podigao na višu razinu. Još ne možemo vjerovati koliko je toga prikupljeno, kaže vidno uzbuđeni Feljan.

U više desetaka kamiona našle su se prijeko potrebne grijalice, montažni kreveti, deke, šatori, higijenske potrepštine, hrana, odjeća i ostalo.

– Desetak kamiona krenulo je prema Pokupskom, dok su ostali krenuli prema Petrinji, Glini, Sisku i ostalim stradalim mjestima. Cilj nam je koordinirano poslati pomoć u što više pogođenih mjesta, poručio je Feljan koji je jedva suspregnuo emocije.

Nakon uvodnih govora i zahvala, gradonačelnik je pristigle vatrogasce pozvao na okrjepu, nakon čega su se zaputili prema mjestima stradalima u potresu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija