in

NK Ban Jelačić Vukovina: 90 godina postojanja i rada

Održana svečana sjednica povodom 90. godišnjice postojanja

Svečano je u četvrtak, 01. prosinca bilo u restaurantu Phoenix u Starom Čiču, gdje se obilježavala jedna važna obljetnica. Malo je živih svjedoka među nama koji su rođeni kada i naš slavljenik, a još ih je manje koji bi se mogli sjećati što se događalo davne 1932. godine kada je u Vukovini osnovan nogometni klub Jelačić. No, ostali su zapisi o tome i trag nije izgubljen.

A upravo tim povodom organizirana je svečana sjednica kojoj je nazočilo stotinjak uzvanika, od predstavnika Grada Velike Gorice, županijskih i gradskih nogometnih organizacija, susjednih i prijateljskih klubova do predstavnika mjesnog odbora Vukovina i svih udruga u mjestu, preko susjednih mjesnih odbora Starog Čiča i Gornjeg Podotočja do trenera i igrača, ali i osoba koje su dale doprinos i koje sudjeluju u radu kluba. Između ostalih, nazočili su: Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velika Gorica, Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice, Mario Makarun, glavni tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, predstavnici nogometnih klubova HNK Gorice, Kurilovca, Mraclina, Poleta, Turopoljca, Turopolja, Dinamo Hidrela i Bune.

90 godina NK Ban Jelačić. Uprava kluba. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Program je počeo intoniranjem državne himne i minutom šutnje za sve preminule članove kluba, a nastavljen je kratkom povjesnicom, a sve pod suverenim vodstvom Petre Škrinjarić. Spomenuti su uspjesi koje je Jelačić postizao u natjecanjima tijekom svog postojanja, a nisu zaboravljeni ni čelni ljudi koji su vodili klub u različitim vremenima.

Ervin Kolarec, predsjednik NK Bana Jelačića u svom je govoru istaknuo da je malo klubova koji imaju toliku povijest postojanja i zbog toga je ponosan na sve koji su bili dio te lijepe priče, a s posebnom radošću i ponosom naglasio je uspjehe Jelačića u radu s mlađim kategorijama i spomenuo da je nogometna škola Jelačića među 3-4 nogometne škole u Velikoj Gorici. Naravno, nije zaboravio spomenuti ni uspjeh seniora koji su u dvije sezone došli iz 1. ŽNL Istok do 4. NL Središte Zagreb “B”, gdje se s uspjehom natječu.

90 godina NK Ban Jelačić. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Kao što i priliči ovakvoj svečanoj sjednici, nakon uvodnih govora prišlo se podjeli priznanja pojedincima i udrugama, a i uzvanici su se obratili nazočnima s nekoliko riječi. Po završetku službenog dijela, svečanost je nastavljena druženjem uz domjenak i tamburaše do kasno u noć.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever