in

NK Gradići, član 4. NL skupina B, već je tjedan dana u trenažnom procesu

Pristigla pojačanja trebala bi olakšati borbu za ostanak u ligi

Subota, 29. siječnja 2022. godine, u Vukovini je odigrana jedna od prvih pripremnih utakmica turopoljskih niželigaških klubova, ovaj puta između domaćina Bana Jelačića i gostiju iz predgrađa Velike Gorice, Gradića. Sudar dvojice mladih trenera pred kojima su jasni proljetni ciljevi – Stefan Rajić s Jelačićem ide u borbu za naslov u JŽNL, a Marko Biljan s Gradićima u borbu za ostanak u 4. NL Središte Zagreb skupina B. I jedni i drugi s pripremama su počeli u ponedjeljak, 24. siječnja, iza obje ekipe su po 4 treninga. O Jelačiću smo već pisali više puta ovog tjedna s obzirom na intenzivan tjedan u Vukovini (ne samo na travnjaku!), dok su Gradići u tom pogledu ostali malo zapostavljeni, prepušteni svojim brigama i problemima oko osiguranja ostanka u ligi. Pokušat ćemo ispraviti taj, nazovimo mali propust i u tom kontekstu razgovarao smo s trenerom NK Gradića, Markom Biljanom, mladim stručnjakom koji se primio posla vođenja seniorske ekipe kada to baš i nije bilo lako.

Marko Biljan, trener NK Gradići. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Marko, iz ljestvice 4. NL vidljivo je kakva je bila jesen Gradića. No, kakvo je Vaše viđenje jesenskog dijela sezone u kojoj je Gradiće osvojilo svega 6 bodova i uvjerljivo su posljednji na ljestvici?

Smatram da je u stvari igra bila bolja nego što situacija na ljestvici pokazuje. No, kad krenete u prvenstvo s ekipom iz koje su otišli ključni igrači iz sezone prije, nabrojimo samo vratara Zagorca, stopera Radoša, veznjaka Brdeka i napadača i najboljeg strijelca lige, Igora Hajduka, a adekvatne zamjene nisu došle, onda ste od početka u razmišljanjima samo o poziciji koja osigurava ostanak u ligi. A ako uz to krenete pobjedom u prvenstvo, ali zbog administrativne pogreške ostanete bez te pobjede i još Vam oduzmu bod, zbilja ste pred zidom, krećete ne od nule, nego ispod nule. No, ipak mi smo se primili posla, nismo plakali, kasnije u prvenstvu smo se malo oporavili, postigli jednu pobjedu i 4 neodlučena rezultata tako da sada zaostajemo dva boda za pretposljednjim Banovcem.

Jesen je bila takva kakva je, dolazi proljeće. Pripreme ste počeli 24. siječnja. Kakva je situacija s igračkim kadrom za proljetni dio sezone? Kakav je plan priprema? Potpora uprave?

Osim što su igrači iskusniji za 15 prvenstvenih utakmica, doveli smo i određene igrače za koje se vjerujemo da će biti pojačanje. Ja vjerujem da ovaj zaostatak za Banovcem od dva boda nije nedostižan i da bi 5-6 pobjeda bilo dovoljno za ostanak u ligi, a tako sam koncipirao i pripreme.

Treniramo 4 puta tjedno i planiramo utakmicu vikendom, a ova protiv Jelačića bila je prva u nizu. Mislim da je to dovoljno vremena i aktivnosti za uigravanje novopristiglih igrača i dolazak u potrebitu formu. I igrači i ja spremni smo na teške utakmice gdje nam u svakoj “visi mač nad glavom”, ali optimizma nam ne nedostaje. I predsjednik Lukšić i uprava svjesni su situacije, ali dobivamo svu potrebitu podršku od njih. I oni su uvjereni da je ova ekipa Gradića sposobna ostvariti ostanak u 4. NL, gdje nam je svakako i mjesto. A i ova pobjeda u Vukovini, iako je to samo pripremna utakmica, sigurno je motivirajuća za daljnji rad.

A popis igrača NK Gradića je sljedeći:

Vedran Beblek, Matej Božurić, Filip Božić, Patrik Vojnić, Krešimir Budimir, Ante Banić, Krvoje Krstanović, Igor Cindrić, Patrik Posavec, David Posavec, Filip Turkalj, Toni Borovac, Josip Hrženjak, Leon Šuman, Stjepan Pralas, Ivan Jurleta, Mateo Janječić, te novi igrači, pristigli u klub: Marijo Šandor, Mato Ivić, Alen Vidaković i Marko Vrdoljak.

Planirane pripremne utakmice: Ban Jelačić (odigrana), Odra, Blato, Lekenik i Polet, te još utakmica kupa NSVG, najvjerojatnije protiv Turopoljca iz Kuča.

 

Tako je govorio mladi strateg NK Gradića, Marko Biljan, svjestan svojeg položaja i položaja kluba na tablici, ali optimizam ga ne napušta. A i nama ne preostaje ništa drugo nego da i njemu, ali i NK Gradićima poželimo puno sreće i uspjeha u proljetnom dijelu prvenstva 4. NL i u konačnici ostanak u ligi.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever