in , ,

Noć muzeja predstavit će monografiju goričkog akademskog kipara Mladena Mikulina

Cijenjeni kipar Mladen Mikulin živi i radi na svojem imanju u Vukovini

Vukovina info/POUVG

Ovogodišnja manifestacija Noć muzeja u Domu kulture Galženica, koja će se održati 27. siječnja, predstavit će monografiju uglednog akademskog kipara Mladena Mikulina koji živi i radi na svojem imanju u Vukovini.

Mladen Mikulin profesor je i hrvatski kipar rođen u Velikoj Gorici 1958. godine. Na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti diplomirao je kiparstvo u klasi Branka Ružića 1986. godine.

Svoju prvu samostalnu izložbu skulptura izrađenih od metalnog lima pripremio je 1986. godine u zagrebačkoj „Galeriji Nova“, a 1990. bio je najmlađi kipar čiji je rad uvršten u veliku izložbu „Tisuću godina hrvatskog kiparstva“ u zagrebačkom Muzejsko-galerijskom prostoru.

Iako je 1981. godine, prije upisa na Likovnu akademiju, izradio kamenu bistu poznatog glazbenika Jima Morrisona, koja je uz dopuštenje konzervatora bila postavljena u pariškom groblju Pere Lachaise, službeno je prvi put izlagao u Parizu 1992., na međunarodnoj izložbi „Mlado slikarstvo“ (Jeune Peinture) u Grand Palaisu, gdje se predstavio skulpturom limene ptice.

Mladen je i dobitnik natječaja za spomenik Grgi Martiću koji je izveden u bronci i postavljen u istoimenoj zagrebačkoj ulici, a u zagrebačkom parku Maksimir izradio je brončani kip „Hrvatskog sokola“.

Mikulin je, po posebnim narudžbama, autor još desetak javnih spomenika. Dobitnik je više nagrada i priznanja, među kojima je nagrada za kiparstvo na Salonu mladih 1987., nagrada na Trećem trijenalu hrvatskog kiparstva i posebna nagrada Zagrebačkog salona 1990. Sudjelovao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Njegov rad možete pogledati 27. siječnja u Dvorani Galženica s početkom u 18 sati, a evo i detaljnog programa:

  • 18:00 / Dvorana Galženica
    Predstavljanje monografije kipara Mladena Mikulina
  • 19:00 / Galerija Galženica
    Svečano otvorenje retrospektivne izložbe kipara Mladena Mikulina
  • 19:30 – 23:00 / Galerija Galženica
    Izrada skupnog umjetničkog djela – Pod stručnim vodstvom umjetnice Tare Stanić, posjetitelji će se moći uključiti u izradu skupnog umjetničkog djela nadahnutog jednim od radova iz fundusa Galerije Galženica

Foto/tekst izvor- POUVG, Vukovina info.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović