in ,

Nova hrpa smeća u i oko jezera Čiče

Nastavlja se nicanje dovih divljih deponija u prirodi

Foto: Facebook Sonja Filipović

U vremenu u kojem smo zbog epidemioloških mjera morali promijeniti svoje navike i način provođenja slobodnog vremena, mnogi su iskoristili za boravak u prirodi i šetnju. Šetnja prirodom i boravak na svježem zraku izuzetno je korisna za zdravlje ljudi, no u isto vrijeme se pokazalo da se zaboravilo na pravila ponašanja u prirodi.

Foto: Facebook Sonja Filipović

Unatoč organiziranom odvozu otpada, građani i dalje bacaju otpad u prirodu, u kojoj i sami borave. Na problem divljih deponija otpada u prirodi nužno je reagirati i izboriti se za pravo da imamo čisto okruženje i prirodu u kojoj i s kojom živimo.

Foto: Facebook Sonja Filipović

Pojava divljih odlagališta toliko je uzela maha da se počinje tretirati kao normalna stvar pa više u javnosti gotovo da nema ni čuđenja ni osuda ni podizanja glasa protiv ovih pojava.

Sasvim uobičajena pojava je postalo iz automobila u pokretu izbaciti smeće, na parkingu istresti pepeljaru iz automobila, baciti opušak bilo gdje, istrpati prikolicu ili uroniti staru gumu.

Foto: Facebook Sonja Filipović

Ove fotografije snimljene su pokraj jezera Čiče nedaleko ski rampe.

Budući se navike nekih nikako ne mijenjaju, možda je pravo vrijeme postaviti nadzorne kamere i kazniti neodgojene? Ili je za to još prerano?

Foto: Facebook Sonja Filipović

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija