in ,

Novi krug masovnog cijepljenja: Uz Goričane cijepe se i Zagrepčani, jutros nastajale velike gužve

Cijepljenje znatno usporeno s obzirom na to da se cijepe i građani Grada Zagreba čije podatke, zbog promjene lokacije cijepljenja, sistem ne podržava

Na području Zagrebačke županije u tijeku je najavljeni novi krug masovnog cijepljenja građana protiv COVID-19 cjepivom Pfizera. Cijepljenje se održava paralelno u svih 9 županijskih gradova, a u Velikoj Gorici Goričani se cijepe na lokaciji Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Iako je prethodni krug, u kojem su Velikogoričani primili prvu dozu Pfizera, prošao iznimno dobro i bez većih čekanja, ovog puta cijeli sustav se zakomplicirao. Naime, ispred škole nastale su nesnosne gužve, a stariji su nam se požalili kako više od sat vremena čekaju na suncu, a red jedva da se pomiče. Također, medicinske sestre navele su kako se ovog puta cijepe i građani s područja Zagreba te Goričani koji imaju liječnike u Zagrebu, a koji su time trebali biti cijepljeni na potpuno drugim punktovima.

Punktovi za cijepljenje, kojih zaista ne nedostaje, zjape prazni s obzirom na to da sustav za cijepljenje kojim raspolažu ne podržava podatke zagrebačkih pacijenata, a kako su nam naveli djelatnici, sve bi bilo brže da se podaci prije i nakon cijepljenja popunjavaju ručno, što nažalost nije slučaj. Zbog toga, velik broj građana stoji i čeka kako bi se prvobitno riješila papirologija, a potom kako bi primili svoju drugu dozu cjepiva.

Zbog neočekivanog povećanja broja pacijenata, koji, kako saznajemo, prethodno nije na vrijeme najavljen medicinskim sestrama, Velikogoričani čekaju u redovima ne bi li napokon došli na red za cijepljenje.

Također, djelatnici su naveli kako daju sve od sebe u svrhu bržeg i boljeg funkcioniranja sustava, no na probleme nailaze i zbog sve većeg broja iznenada preminulih pacijenata koji su se danas trebali pojaviti na cijepljenju. Dodali su i kako će zbog potpunog kolapsa na punktovima ostajati sve dok se svi predbilježeni pacijenti ne cijepe, što bi moglo potrajati do navečer, a ne do 16 sati kako je prvobitno organizirano.

Tom prilikom građani koji čekaju u redovima, osim na nastajanje velikih gužva, koje se protežu duž cijelog dvorišta škole, požalili su se na iznimno lošu organizaciju u odnosu na prvi krug cijepljenja.

Inače, pacijenti svoju dozu čekaju u dva odvojena reda od kojih su u jednom pacijenti obiteljskih doktora Velike Gorice, a u drugom pacijenti iz Zagreba.

Prema planu i raspodjeli cjepiva županijskog Zavoda za javno zdravstvo drugu dozu Pfizera trebalo je dobiti oko 4504 pacijenata koji su procijepljeni u prvom krugu 20. ožujka, 2696 novih pacijenata koje su odredili liječnici obiteljske medicine, te dodatno 498 osoba prijavljenih preko online platforme cijepise.zdravlje.hr.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

-1 Points
Upvote Downvote

Napisao Emily Nović