in

Održan miran prosvjed zbog uređenja parka u Cvjetnom naselju

Na prosvjedu se ‘pojavili’ i oporbeni političari iz Mosta

Poprilično nezadovoljstvo velikogoričana ukazalo se još jednim prosvjedom i to već drugim u nešto duljem periodu od mjesec dana. Naime, prošlog mjeseca u Tomaševićevoj ulici, što je u neposrednoj blizini prosvjeda koji se održao ovog vikenda, bio je održan miran prosvjed kojim se nastojalo ukazati na katastrofalno stanje te ulice.

Povod okupljanja u nedjelju, 28. veljače bilo je uređenje zelene površine i parkova kojim velikogoričani nisu zadovoljni. Na Cvjetnom naselju pojavio se i glavni organizator prosvjeda Zoran Lovrić koji je naveo kako se radi o projektu vrijednom pola milijuna kuna te da do sada nije održana javna rasprava niti su građani bili u mogućnosti iznijeti svoje prijedloge.

Objasnio je kako je u planu izgradnja tribine oko betonskog igrališta, kao i 16 parkirališnih mjesta uz Svačićevu ulicu te da se prema planu projekta uklanjaju sve sprave s dječjeg igrališta, točnije ljuljačke, klackalice i pješčanici.

-Park svakodnevno koriste djeca iz obližnjeg dječjeg vrtića, kao i učenici srednje škole budući da im dvorana još uvijek nije u funkciji. Može se primijetiti da je park zapušten, prljav i prepun psećeg izmeta. Stoga tražimo postavljanje ograde i prilagodbu sadržaja svim dobnim skupinama, dakle roditeljima s djecom, mladima, ali i umirovljenicima, naveo je Lovrić.

-Žao mi je što ponovno nema nikoga iz Grada da čuje prijedloge ljudi koji tu žive i svakodnevno koriste ovaj prostor. Nedostaje nam kultura dijaloga, uključio se koordinator MOSTA za Veliku Goricu, Damir Slojšek.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović